Friday, January 04, 2008

Pun apa? seLiver sePoon


Memang dasar seLiver sePOONek tau RTM.
1. Aku dah beritau kaki-kaki aku suruh tengok Combat! Siap aku promote kat bawah ni...
2. Aku siap tidur dulu, set alarm, bangun cuci muka then switch on the tv. Sahur pun aku tak buat macam ni...
3. Even the newscaster for the news at 12am pun dah cakap, "Stay tune for the... (something like) American favorite series, Combat!"

Memang potong stim dan rasa macam premature ejaculation je bila tengok yang munculnya, this stupid "Hit Hong Song" program. Apa yang hit, apa yang hot nya about this stupid program I don't know.

I deserve an explanation from no less that Mydin Supermarket... ehhh silappp...
Apa nama dia? Haa... Zainudin Maidin.

Sure dia tergagap-gagap nak explain this situation kepada aku... "Pardon? Pardon? Pardon? I can't hear you! I can't hear you?" sambil menyifatkan ketidakpuashatian aku ni sebagai illegal, "No we, we are, we, this protest is illegal. We don’t want, this, the, normally…" bacalah sini

Lagi buat aku bengang kan? Aku search lah number to call in RTM. And I found this from their website.


Korang tau sape yang jawab? Security! Dia kata, "ini pondok pengawal ni, saya takde dan tak tau nombor nak disambungkan." Dasar seLiver sePOONek lagi kan? Aku nak cakap dengan Menteri, bukan dengan Sekuriti!!! Or maybe I should not just hang up but talk to the Security, mungkin sekuriti RTM lagi bijak dari menteri?!

So, moral of the story...
1. RTM not worth a single PENIS PENNY adehh memang 1 sen dah tak laku after April
2. Its minister lagi lah... like kalau campak ke tasek mana-mana, ikan pun tak lalu makan, selain boleh mengeruhkan tasek yang jernih
3. RTM boleh overturn what was told/written earlier in newspapers. Dahsyat kan? Penipu besar ni, mesti telor diorang landut.


==
Nevertheless, dah 1.10am ni aku tetap meneruskan perjuangan tunggu kot-kot Combat! muncul lepas cerita bodoh Hit Hong Song ni... aku nak tengok watak Kirby yang kawan aku cakap dia suka tu, instead of Sgt. Saunders.



8 comments:

Lord Budak said...

Wa tunggggggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sampai pukui satu wooooo tengok cina kopek tuh nyanyai.

Nasib baik ada donal trump dgn martha so in betwixt and between aku switch tv tengok itu cina kopek nyanyi lalalalalalala

Mmg hampeh menteri pasaraya nih

Angah said...

hahahahahahhaha!!

hadoilah lawakkkk!!!

*tatau nak simpati ke nak gelak*

K i a H R o N g G e n G said...

wakahkahkahkah....gelak gulung ngan ko.

Note: padan le muke...percaya sgt ngan RTM![ate dah suck..menang le dasar suck!]

MalimKundang said...

aku tak dapat tengok combat laaa.. sini tiap petang ada M*A*S*H jer.. tapi layan gak ler...

Menteri pasaraya Mydin? hehehee suka nama tu

famil said...

ke ko salah channel ? tv2 ko bukak tv1 .. kwang2

aku dah lama tak tengok channel2 mesia ni.. malah dalam astro aku siap lock lagi channel2 ini... (termasuk astro ria)

joQ said...

Malam tu aku pun tunggu..tapi tak mahu cerita dulu sebas you akan bercuti..kopi kat tangan mahu balingkan kat TV..keluar program kalut macam tu..kalau alternative bagus tak hal pulak ini macam p#%@&^K!

NSE exit 135 said...

Pun apa?
Pu***k...

kenapa ko padam??
best apa heading tu...

deOughtred said...

lord budak,
memang nahas hantu kopek tu menyanyi. jumaat malam pun ada lagi.. hampesss tul.

angah,
dah dok diam2...

kiahronggeng,
tu laa ingat tahun baru bersinar laa sikit harapan rtm, rupanya gelapppp jugak, mcm menteri dia pun.

malimkundang,
hehehe.. sedap nama tu tapi ada bau laaa ada bau... lemass lemasss

famil,
sure laaa tv2, kau tgk promo aku kat entry sebelum. kau lock pakai mangga solex ke? wahahah

joq,
hampeh lee.. cite macam tu tgh2 malam, kalau tak pun letak le cite romen2 ke.. hahaha

nse exit 135,
baru sedar laa blog aku ni tema kekeluargaan.. hahahah... kat exit 135 tu dah ada lorong smart tag ke belum? hahaha

Related Posts with Thumbnails