Wednesday, January 30, 2008

The best of Mak I


Timang tinggi tinggi sampai cucur atap.
Belum tumbuh gigi dah pandai baca kitab.

Tak payah timang tinggi-tinggi sangat lah.
Satu, lenguh tangan nak timang.
Dua, takut gayat budak tu. Acrophobia nanti.

Tiga, dah pandai baca kitab, dapat ijazah ke sarjana ke doktor falsafah ke...
Malam-malam kat rumah, tengok cerita Datin Diaries.
Tak puas dengan Datin Diaries, sambung pula dengan Jelatang, Spa Q... apa tah lagi aku tak tau.
Itu belum campur yang tergila-gila dengan Crayon Shin Chan, Doraemon...
Adehhhh...

Kalau setakat tengok, absorb, duduk diam-diam takpe...
Ini, datang pejabat pun cerita pasal tu.
Nak dismiss diri sendiri, nak balik awal pun beri alasan takut terlepas cerita-cerita tu...
Aduuuhhhh...

Mak aku, yang 59 tahun tu...
Dulu sekolah sampai LCE (bukan SRP, bukan PMR... LCE okay)
Tak pernah duduk dalam kuliah di universiti.
Dia pun dulu-dulu malam-malam tengok juga rancangan tv.
Tapi, dia tengok cerita Dallas, Dynasty...
Apa kelasss korang?!

Caya laaa mak aku! I love you! Uwooooppppp... uwoooooppppp buat Mexican wave.

Buai laju laju, sampai pokok sena...
Apa dalam baju... tak rock laa pakai baju time menyanyi....
Wahahahaha.....

to be continued...



2 comments:

Jingga Studies said...

hah...jgn kasik reason deorg balik awal sebab nak tengok spaQ etc..sebab aku tau spaQ ade online bro!!!!...wife tengok online je mana balik2 awal ni...aku pun cuba tengok tapi boring siot! ..tak paham la ni sumer cerita kaum hawa je bolwh accept!....bad influence ko tau!!!!!!

Uwooooppppp... uwoooooppppp buat Mexican wave.....hahaha best2 priceless!

deOughtred said...

jingga studies,
ko nak lagi priceless? kena buat bung wak bung wek wek, bung kak bung kek kek... hahahhaah

Related Posts with Thumbnails