Saturday, January 26, 2008

CeriteraLah cinta


Kalau tugas juri diberikan kepada aku.
Kalau keputusan di tangan aku.
Kalau aku yang tentukan siapa Juara Lagu.

Anugerah Juara Lagu 22 jatuh (jatuh ye, bukan sliding ke hujung pentas) kepada...

Pencipta Ross Ariffin
Penulis lirik Habsah Hassan
Penyanyi Jaclyn Victor dan Lah

CERITERA CINTA

Aku tak pernah dengar lagu ni sebelum ni. Pertama kali aku dengar sewaktu separuh akhir AJL kategori balada. Mungkin sebelum ni, lagu ni tak berapa mengancam dengan Rio Fabian sebagai penyanyi lelaki asal.

Ini hanyalah ramalan aku. (kalau ramalan aku betul, boleh aku bangga dengan korang. Baru aku boleh cakap, "kan aku dah cakapppppp..." hahahaha)

Kepada korang yang support kumpulan rock kapak bengong dan tahyul Jinbara tu, insaflah, bertaubatlah. Dah jauh menyimpang korang dari jalan rock. Itu bukan rock tu. Itu korock. Dengar sampai mengorock. Nasib baik Jinbara perform mula sekali, boleh aku berak lama sikit lepas makan malam.

Korang ramal siapa Juara?
Nak jugak aku tau...
Tapi kalau korang ramal Jinbara, jangan nak mengotorkan comment box aku... hahahhaah....


5 comments:

royce said...

kalau aku jd juri aku beri kepada lg superman...

lagipun aku suka kalau lg yg dinyanyikan oleh org separa bogel nih..hehehehe

Lord Budak said...

Royce

aku suka jugak itu superman menag tapi apakan daya dia dah tak boleh nyanyi lagi jadi aku terpaksa la sorak utk Jac dan Lah.

Errrrr .............. Siti langsung aku tak minat wakakakakakakak

Anonymous said...

pop rock : lagu datin siti nur (aku tak lah suka sgt dah siti lb, tapi anugerah lagu ni bukan utk penyanyi sahaja) kui 3x
balada : kasih tercipta
pop etnik/Im : lagu Nora

vokal terbaik : maybe fazli atau jac/Lah
persembahan terbaik : siti lagi...

JUara : kasih tercipta.... hahahah

-ojij-

Jingga Studies said...

haha juara lagu..yes teringat pulak masa zaman2 underdgrad dulu...video juara lagu amatlah berharga ooo..tengok ulang2 kali..kemaruk lagu melayu!!!..haha dulu mana ade youetube bro!!..haha..tapi since balik ni aku tak tengok dah tak tau kenapa...mungkin aku selalu pasang radio melayu kot..or maybe sekarang kemaruk lagu org putih pulak..huh..tapilagu org putih sekaragng really tak best la..maybe dah tua kot...

so juara lagu malam ni ha?...ade tak lagu mahakarya cinta by your separa bogel superman (or sperm man)!!...kalau ade aku put my bet on it la...best la melody + lyric pun + especially bila mamat tu melebih2 hahaha...ok kita tengok nanti...

ha ps..bebudak semua kirim salam....

deOughtred said...

royce,
hahahah too faizal tak nyanyi malam ni. kalau tak, ada chance tgk kejadian separuh bogel lagi... iiieeeeuuuuuuuuu

lord budak,
aku tak minat jugak siti tapi nak tengok tudung jenis apa dia pakai hari ni? lepas jenis lace panties dan darth vader, apa pulak fesyen dia? aku rasa jadi ketupat daun palas.. wahahah

ojij,
kalau tekaan kau tepat seratus persen, aku belanja kau makan.

jingga studies,
mahakarya cinta ada bro. cuma sperm man je takde, dah kena ban. aku dulu suka collect "now, that's what i call music" punya cd.. hahahah

Related Posts with Thumbnails