Saturday, January 12, 2008

Ceritera settle-downing maal hijrah


This entry is coded and classified ORANGE for MMD*

On Wednesday night, I luckily arrived home, safely and with mind still sound after 148 minutes on road, that's 8.7km/hour in average. Only sane people could survive that without much qualm. But, I would not let the works of the ugly Ministry of Works spoil my new Hijrah year.

I checked my mailbox and to my surprise...
It has arrived!! It's the blook, "You Want A Gum, Sol-Jah?" by SINAGANAGA

I ordered and paid this book on Monday and received it two days later. Super efficient, don't you think so? And I don't have to pay toll and parking fees!!

Love reading these entries:
1. Kelip-kelip kusangkakan api - my comment: bling bling, blueing, blueing...
2. Aduh Saliha - my comment: "kau biarkan aku sendiri menderita siksa...", ohh mama saya mahu kahwin! tak mau sendiri lagi, tak mau tersiksa lagi...
3. Melipat origami - my comment: keh keh keh... roket kertas boleh? lagi laju dari sampan!
4. Diari motosikal - my comment: peribahasa baru - seperti meludah ke visor helmet... hahahah
5. Tapak sulaiman - my comment: starfish juice satu! elok untuk darah tinggi nih...

In conclusion, semua entries best, terkemput-kemput aku ketawa, keseorangan. Kesian Saliha!

You don't get what I mean?

You think I want to elaborate further? Go read it yourself.

You think I want to loan the book to you? Do you think so? Hell, NO! tamak/rakus kan aku ni? semua kontrak, tender aku nak simpan untuk aku sahaja, macam lagu Hattan "dari kekasih untuk kekasih" (dari aku untuk aku aka dari aku untuk anak dan menantu aku)

I'm not a public library. The book is darn cheap for a quality time reading it. And best of all, it's autographed by the author. How many books do you have are autographed by their authors? And the author only mentioned "DEOUGHTRED" <-- that's me and not "DEOUGHTRED and FRIENDS"... nyehh nyehh... Trust me, you're impotent if you haven't read this book. Details in Hikayat Sinaganaga Origami III



==
*MMD = Made My Day... hahahah
Aku tau mulut-mulut jahat ada yang cakap tajuk entry aku tu salah.. bukan settle-downing; tapi sepatutnya settling-down. Tapi aku punya sukalah, ini bukan bilik mak encik (sekadar nama hiasan), ini blog aku. Lagipun aku suka letak '-ing' kat hujung-hujung. Lagipun korang sebut 'korner baring' kan? Bukan 'kornering bar' kan?


4 comments:

Op said...

salam,
nak tanya, anda ada buat bayaran untuk k8 kpd saya ke? kalau ya, tolong check email, saya perlukan info anda segera.

tq

deOughtred said...

op,
dah checked dan dah reply.
thanks

DeLinn said...

Nak pinjam... kekekekeke

Even tho dia takde tulis utk deoughtred's friend but your friends are always in your heart kan? Kira ok la tu kekekekekek *tatau relevan tang mana hahahaha*

**lariiiiiiiiiiii**

deOughtred said...

delinn...
ada ke friends in my heart?
bukan ke my friends in computer je? wahahahahah...
dah gi order kat sini laaa, amboi beli Hagen Dasz tanpa segan silu... wakakakak

Related Posts with Thumbnails