Tuesday, December 30, 2008

Outing uncle-uncle


Outing untuk uncle-uncle. Not really lah... it was an outing with the uncle. Weekend Christmas/Awal Muharram break tu, aku balik Ipoh. Then, Mak ajak ke Bukit Merah Laketown Resort nak bawa anak-anak Along aku. Yang sempoi sangat tu sebab Mak dapat kupon diskaun untuk ke Waterpark. With the coupon, admission is just RM10 per person instead of RM22 for adults and RM18 for children. For senior citizens, admission is RM8, so tak payah pakai kupon tu.

It was my first time to BMLR tu. Dekat je rupanya, keluar tol je tak jauh dah. Unlike A Famosa Resort or Sg Klah. Aku tak mandi pun kat situ just celup paras pinggang ke bawah je. Aku lebih teruja nak amik gambar. So, ke sana sini lah dalam kolam tu aku usung kamera. Ok laa that place. Ada three pools, ada several levels of slides. Untuk budak-budak, aku rasa 1/2 hari memang dah boleh habis spend time kat Waterpark je.

Ada juga attractions lain macam Orang Utan Island, Eco Park, chairlift ride. For more information about BMLR, click here for the official site.

Nothing much to update. Ni gambarnya.



Untuk full pictures bagaimana the Uncle melayan anak-anak buahnya berposing (actually aku yang paksa diorang pose and how to pose... hahahahha), click sini.


2 comments:

Didie said...

Uncle sapa lah yang baik nie...
Teringin nak jadi anak buah dia...
Wakakakaka

Anonymous said...

Untung la kau ada emak ayah lagi...
Misai/kumis/janggut pak cik mengingatkan aku orang berbaju putih duduk depan KFC...

aks

Related Posts with Thumbnails