Thursday, February 14, 2008

Siri bercakap di PD III


Westernized-kah kita, orang Malaysia?
Sudah cukup westernized-kah kita, orang Malaysia?
Belum cukup westernized-kah kita, orang Malaysia?
Westernized-kah kita, orang Malaysia?

Best lepak di pantai-pantai di Malaysia.
Best lepak di pantai-pantai di Malaysia, tengok orang Malaysia.

(gambar hiasan)

Berjemur, terasa sudah cukup westernized orang Malaysia.
Mandi berpakaian, tutup habis, terasa belum cukup westernized orang Malaysia.
Berpeluk sakan dan melekapkan dua susuk tubuh di dalam air, itu terlebih westernized.
Orang Malaysia!

Berpeluk sakan dan melekapkan dua susuk tubuh di dalam air. Aku 90% yakin bukan suami isteri. Orang lelaki yang sudah berkahwin, dia akan peluk anak atau anak-anak lebih dari peluk bini. Entah kenapa? Mungkin ukur lilit bini dah sebesar pokok merbau dan sudah tidak berbau harum seperti dulu?!

Berpeluk sakan dan melekapkan dua susuk tubuh di dalam air. Aku 90% yakin itu bukan pasangan baru kahwin. Pasangan baru kahwin mesti tak 'main' punya di PD?! Yang belum kahwin (read: Ashraf Sinclair) pun di Bali. Air Asia bagi tiket free, beb! Jauh sikitlah baru 'main' sementara ukur lilit masih seperti kerengge yang memanjat pokok kelapa dan bau badan masih harum seperti sekuntum bunga...

ehh... sekuntum bunga mana cukup harumnya?! sejambak bunga lah, beb...
oh ya tak ya.. patutlah aku bau tak berapa harum. tak berapa lama dulu laa...



2 comments:

limaupurut said...

Nasib baik kau letak disclaimer nama Ashraf Sinclair kat situ

deOughtred said...

limaupurut,
bro ini takde kena mengena dgn kau. ini marketing strategy semata-mata. kalau letak nama kau, aku tak boleh jual blog ni wo... hahahhaha

Related Posts with Thumbnails