Tuesday, February 26, 2008

Mari makan tempe


Aku layan Bujang Lapok, teringat part Polis, Sudin dan isteri Pak Mat Tempe.

Sudin: Makcik... Makcik! Encik... Encik ni cakap... Pak Mat... wroooooooo ruhhhhhh kelepok... keceper... pon pon pon… berlanggar! Motokar!
Makcik: Pak Mat kau selalu begitu... naik basikal... tak pernah naik motokar...
Sudin: (nada geram) Pak Mat Tempe Belanggar dengan motokarrrrr...

Sudin: (kepada Polis) Encik! Sound dia rosakkk!!!

Dan aku teringat khasiat memakan tempe...


Lepas PRU12 ni, siapa yang jadi Menteri Pertanian bolehlah lancarkan kempen, "Makan Tempe". Barulah cantik orang-orang Malaysia. Barulah orang-orang cantik Malaysia dapat jadi Miss Werl, bukan hanya jadi Miss Ja-Werl...



4 comments:

alie said...

aku pun buat ler search on tempe ni..wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Tempeh takde pun pasal muka cantek ni....ni kira dh tipu rakyat ni..haha

ps lagu samson tu best la..ape tajuk dia ha???

deOughtred said...

alie,
hahahah bro, benda kecik macam ni pun nak tipu rakyat, ek? benda kecik macam ni pun kau buat eseach gak, ek? hahahahaha....

tu lagu Luluh tu, bukan Suluh atau Buluh...

lilinbiru said...

saya suke tempe goreng buh cili skit ngan daun kari.
juga sambal tempe campur hati ayam dan tauhu.
tempe juga enak dibuat masak lodeh.
akhir kata, saya suke segala masakan berasaskan tempe, tapi knp x cerah pun kulit muka macam tu??

deOughtred said...

lilinbiru,
aku rasa yang part hati ayam tu yang x cerahkan kulit muka kau tu... kau kena amik hati ayam yang dah kena suntik botok laaa... hahahahah

Related Posts with Thumbnails