Saturday, May 02, 2009

Quizzes day after day


Dulu time kat college, bila sebut ada quiz je mula laa menggelabah. Especially kalau tetiba je lecturer kata ada pop quiz hari ni. Mulalah nak meletop nanah-nanah kat otak. Mana-mana students perempuan yang ada jerawat batu kat muka time tu, boleh meletop jugak jerawat jadinya.

Sekarang ni kat facebook, entah mana datangnya quizzes ni. Dan macam trend pulak sekarang ni jawab quiz kat facebook. Macam dulu kat college, tak puas jawab quiz. Macam-macam quiz ada kat facebook. Yang mengarut, tak payah cakap lah. Quizzes like "Berapa nilai hantaran kahwin anda?", "Apakah identiti rahsia anda" <-- which my friend answered and the result was 'perempuan/lelaki simpanan'. Macam gam***g kan?

Aku ada jugak laa jawab beberapa quizzes kat facebook tu. Entah saje je bila tengok orang lain jawab, aku pun terpanggil nak jawab jugak laa. Kadang-kadang aku rasa macam mengarut je jawapan-jawapannya. Tapi sesekali terfikir, answers to all the quizzes I took macam kalau dicampur-campur sana sikit sini sikit memang lead to my personality and character. Heh! Tak payah laa aku cakap mana satu yang reflect my personality and character, korang yang kenal aku personally sure tau punya. Hahahaha...

Ni quizzes yang aku amik kat facebook and the answers:

"What "Periodic Element" are you?" with the result Iron.
You are strong in character, emotions, ethics and physically. People who know you believe you are reliable and steady. You say what you mean and you will follow through with it because you weighed the positives and negatives of the commitment before you even said yes. Life may though difficulties your way but you are able to cope with them because of your strength..

"The Inner Nationality Quiz: What Are You Really?" with the result You are German..
You are precise yet romantic, efficient yet dreamy, friendly yet somewhat suspicious of others. You rarely smile, but when you do it's very meaningful. You like it best when there is a group consensus, and yet you are easily annoyed by the slowness and/or stupidity of others. Sometimes you think that if only you could live on an island or move to some wonderful place far away, everything would be better, and if you can't realize this dream you often lose yourself in books/vacations/recipes/sports -- anything for an escape! All in all, however, you make your peace with life, and have many old friends.

"Anda layak jadi Menteri Kabinet yang mana satu?" quiz and the result is Menteri Pelajaran.
Anda sebenarnya seorang yang lemah lembut dan murah dengan senyuman, sesuai dengan tugas anda sebagai ketua kepada semua golongan pendidik. Anda juga seorang yang patuh dalam melaksanakan dasar negara. Yang penting bagi anda, biarlah kita bekorban sekarang, yang penting dalam jangka masa panjang nanti sebab generasi sekarang perlu dibentuk dan dibimbing hari ini untuk menjadi pemimpin esok. Anda juga seorang yang tidak suka mengulang arahan atau pendirian dua, tiga kali. Rakyat perlulah faham yang dasar dibuat sekarang ni kalau berpatah balik akan melibatkan kerugian yang lebih banyak. Tak perlulah tengok kesilapan yang dibuat dulu, anda mahu semua pandang kedepan. Tak guna menyesal.

"Karektor dalam filem P.Ramlee yang manakah menggambarkan peribadi anda?" quiz and the result is Tuan Director Ahmad Nisfu
Anda sememangnya profesional dalam kerja anda. Anda tahu apa yang anda mahukan, dan seringkali anda mahukan yang terbaik dalam kerja-kerja anda. Namun keseriusan anda selalunya terbawa-bawa tanpa hiraukan orang lain. Anda berkemungkinan juga mengidap 'Panic Disorder' iaitu sejenis keadaan dimana anda cepat panic atau naik darah bila apa yang dirancang tak menjadi. Cubalah rilek-rilek sikit dan join orang buat lawak. Dan janganlah naik angin kalau orang mempersendakan lubang hidung anda selepas ini.

"Which element are you?" quiz with the result Fire.
Fire, the untamed spirit, leaving a path of destruction in its wake. You are a wild, impulsive entity, in perpetual motion, be it physical or mental. There is a spark about you that draws people closer and closer, whether they know or not that they could find a warm companion or be undeniably burned. But the one thing that defines you the most is your insatiable hunger for more (knowledge, love, etc...) and the fact that you, no matter how much you want to deny it, would be nothing without the gentle push of air or the constant fear that someday the cleansing rush of water could put you to an instant end. Your place in the world: Well, without such utter destruction there would be no new beginnings..

Macam ye ye je kan?


3 comments:

Lan Bingka said...

selamat pindah ke rumah baru..

ada gak jawab kuiz2 kat facebook tu. salah satunya "apakah identiti rahsia anda?" jawapannya..polis angkasa gaban..haha

edrina said...

dah tukau url la pulak..ape2lah janji bahagia..

fara.am said...

perghh rajin ko jawab kuiz ehh?? free sokmo ker? wakakak!

Related Posts with Thumbnails