Wednesday, September 10, 2008

Puasa hari kesembilan


Dam dam dum bunyi mercun,
Kanak-kanak datang berduyun-duyun,
Mintak si Puaka sign borang cuti raya,
Dia signed tanpa banyak tanya,
Sebab aku banyak tahu rahsia dia….
Wakakaka….

Gaduh, gaduh juga. Time nak mintak sign borang cuti ke borang claim ke, mintak juga. Kita kan professional?! Hahahaha....

Kelmarin (Monday), pagi-pagi lagi dah bertekak dengan si Puaka. Al-kisahnya, dia suruh aku draft email, kasi dia review before dia send it out. Actually, aku pernah sent out similar email to the same recipients pun. Tapi biasalah si Puaka ni, semua benda dia nak credit to himself. Aku pun draft lah email tu, dan hantar kat dia. Siap aku include the recipient list cukup. He just need to review and click the send button je. That’s it. Benda ciput macam tu pun, he needs like three days to do so.

Sampaikan semalam aku emailed kat dia aku kata, “Please review the draft email as soon as possible. We cannot afford anymore delays.” Then, dia reply suruh aku call nak discuss pasal email tu. P*nd*k betul, nak review email pun nak discuss ke, apa l*nc*u tak sunat! Aku buat dek je, tak call pun. Sampailah dia called aku, dia suruh aku hantar email tu. P*nd*k sekali lagi, aku kata, “It was agreed that I draft the email, you review and send it out. If I were to send it out, I would have done it last week.” Si Puaka pun dengan nada-nada katak dia, “Emm.. ok lah ok lah…” Bodddooo!

Sekarang ni, cakap sikit je dengan si Puaka dah nak naik angin. Nasib belum sampai naik tangan dengan kaki je. Kelmarin, VP aku pun sama. Nama dia ter’not included’ dalam email pun dah naik angin. Wakakaka. Al-kisahnya, aku ada hantar satu email, cc to si Puaka dengan VP aku ni since aku dengan VP aku ni have been working on this project initially. Then, si Puaka reply to all without cc-ing VP aku ni. Then, bila aku cakap about the email to my VP, VP aku macam pelik apasal dia tak tau. Rupanya, si Puaka dah keluarkan nama VP aku ni dari cc list.

Aku pun firestone laa VP aku ni, siap aku forward email tu kepada VP aku, cc kat si Puaka. Aku tulis, “Dear S*****y, for your info. Somehow, your name was dropped from the mailing list along the way.” Saje je nak perangat si Puaka. Then VP aku replied, “Many thanks, Az**l. I am going to take that positively, I supposed that it’s important for everybody - or somebody -that my name is dropped off the list.” Lagilah si Puaka hangat hati, lepas tu si Puaka balas email VP aku (dia tak copy aku), lebih kurang macam ni lah, “We can discuss about it.”

Haaa.. itu lah si Puaka. Kitorang ni dah bukan lagi zero tapi dah sub-zero respect kat dia nih.

Anyway, cuti raya aku dah approved.
Tuan-tuan, puan-puan, pak long, mak long, pak ngah, mak ngah, pak su, mak su sekelian. Bagi menyempurnakan titah perintah Seri Paduka Bagin-Deo, setelah diperkenankan oleh duli-duli yang maha mulia raja-raja, adalah dengan ini diisytiharkan bahawa tarikh cuti hari raya puasa telah ditetapkan pada hari Sabtu, 27 September hingga hari Selasa, 7 Oktober 2008. Sekian, wassalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Lalalalalala….


5 comments:

Anonymous said...

tudia aihh lamanya cuti, mcm nak pi beraya kat umah mertua pun ada, aku baru plan nak sambung sampai isnin. leh try ni minta sampai selasa..kekekke
-ojij-

Anonymous said...

apa laa SiPuaka tuhh...mcm budak kecik, main tanak2 kwn kekekekekeke

arc

all jazzed up said...

wah, lu gangsta sekarang bro...

rozzh said...

Syoknyeeee cuti panjang....lalalalala

Jie said...

eh..kak jie lum tengok kelender lagi nk tick tang mana nk cuti.

pemes si puaka skrg ..hehe

Related Posts with Thumbnails