Monday, September 08, 2008

Puasa hari keenam dan ketujuh


Semalasan aku kelepek je kat rumah puasa keenam dan ketujuh tu, semalasan jugalah aku nak update apa-apa. Ni aku post gambar je dari Masjid Pasir Pelangi tu. Hari Sabtu lepas, aku pergi ke masjid tu lagi tapi tak sempat nak naik ke anjung nak tinjau penternakan buaya sebab dah masuk Maghrib time tu.

Tengok gambar dululah...

Ini gambar Masjid Pasir Pelangi, yang dibina sekitar tahun 1920-an.

Ini gambar aku tengah duduk kat tangga masjid Pasir Pelangi, tengah tunggu time Maghrib (err... time berbuka sekali laaa heheheh...). Later aku found out, background gambar ni ialah tempat solat muslimat. Aduuuhhhh nasib laa takde yang tengah selak-selak telekung...



Haa... ini tanda "buaya dilepaskan". Aku rasa buaya-buaya yang dilepaskan bukan kat sini je, tapi ada satu kat New York, satu kat Bangi, satu kat Canada... kekekekeke



Yang ini gambar juadah berbuka puasa aku, 'nasi ambeng' bak kata Farra. Tapi not really nasi ambeng laa sebab kitorang tak gaul-gaul, just that it saves to wash plates. Anyway, dalam talam tu ada ayam percik, beberapa biji kurma, 4 biji karipap, 2-3 senduk nasi goreng dan kebab bersaiz roti john, semuanya untuk dikongsi 4 orang.


Oppsss lagi satu aku terlupa nak update...
College football season dah started, dah masuk minggu kedua dah ni. Oregon Ducks started the season ranked 21st, won its first match against Washington Huskies 44-10. Last weekend, #18 Oregon Ducks menang lagi, trumping Utah State 66-24. Next match will be on road against Purdue.

Ok, itu saje. Wassalam...


5 comments:

Anonymous said...

alahai...gambo ayam percik tu buat aku terliurlak..ihiks!!

arc

alie d14 said...

buaya dibebaskan?? biar betul???

Anonymous said...

cett..
seb bek laa sabtu tuh xsinggah ke masjid tuh dulu sebelum ke stulang..
kalu tidak terserempak ngan deo la gamaknyer..
ehehe..

:)

nini said...

buaya dibebaskan???erm macam mana ye

Anonymous said...

go Boilers! ahaha (altho 66 is quite a number)

Related Posts with Thumbnails