Sunday, August 03, 2008

Arriving in JB


Aku gerak dari SA jam 9am, syahdu sheh... Sarat barat kereta aku ni dengan barang-barang aku, tapi tak sesarat dengan barang-barang Ima waktu gi Balok dulu. Perjalanan smooth sekali, seperti merestui perpindahan aku.

Aku exit dari Pasir Gudang highway sekitar jam 1.15pm. Radio kat kereta aku dah preset no. 1 dengan channel Best 104 dah! Orang Johor, beb... First sign board yang very significant aku nampak was "KFC Permas Jaya, 3km" takdelah significant apa sangat kan? Tapi kalau orang Sintok tetiba nampak signboard tu kat Sintok, mau beraya makan KFC, mau tutup restoran-restoran lain kat Sintok tu.

Then, I saw Jusco on my left. Biarlah setingkat je Jusco Permas tu, jadilah. Sampaikan kat traffic light tu, aku tau yang apartment aku kena terus, tapi aku terbelok ke kiri ke arah Jusco tanpa disedari. Adehhh terpaksa buat u-turn.

Sampai di apartment, sign agreement, inspection sedikit sebanyak, owner serahkan kunci, aku pun ulang alik turun naik lif angkat barang-barang aku, unpack everything kecuali pakaian-pakaian aku. Ready to live dah, cuma ada few things yang nak kena beli lagi.

Then, kawan aku yang dah 9 tahun tinggal di JB ajak aku dinner di Jusco. Aku pun keluar awal sikit pergi beli barang-barang yang tak cukup tadi termasuk bantal mahal 2 biji. Owner bagi 2 biji je, pillow case aku ada 4 helai. So, kena beli lagi 2 biji lah kan. Lagipun bantal yang Owner provide tu alaaaa buat lapik tumit aku je lah. Aku pun dinner dengan member aku kat OldTown, yes delinn OldTown.

Member aku ni cikgu, tapi sekarang dah masuk Pejabat Pendidikan Pasir Gudang. Dia jaga bahagian guru ganti macam tu lah. So aku tanya lah apa kelayakan kalau nak jadi guru ganti, dia kata SPM je. Aku pun tanya lah, kalau aku amik cuti seminggu then jadi guru ganti boleh tak? Dia kata boleh! Subjek apa? MUET sebab tempat dia yang kosong tu pun belum berganti.

Since ramai betul kawan-kawan aku lately masuk line teaching, kalau aku try ok jugak kan? Mana tahu, aku pindah JB ni siap pindah profesion sekali. Korang rasa students aku akan suka tak kat aku nanti jadi cikgu diorang? Wakakakaka


11 comments:

Anonymous said...

laaa,, semingggu je ajar MUET form 6 tul? baik tukar bidang tersus... errr ko garang gak deo... hiks. sure ada gak studnt yg tak suka...

-ojij-

Anonymous said...

alamak deo garang ek?
kalau xgarang bole r ajar kat skolah masai nih..
ehehe..

:)

suealeen said...

ko nak teaching? abih la students ko nanti!

Anonymous said...

Deo..(aku gelak dulu..hehhe..)aku rasa kalau ko jadi guru mesti budak-budak suka dan sangat suka , tapi akan ada seorang guru yg tak suka..lariiiiii...lariiiiii..lariiiii...
(tak mo tulis nama)

Nek Rock said...

yoooooo deo,wahh dah jadik owg johor yaaa,yebadabeduuuuuu,idop johorrrr negeri tercinta

all the best deeeoooOOOOooo

c ya in jaybee

sity29 said...

aku rasa student pompuan suka... student laki lagiiiiiiiiii suka
sebab ko jambu
heehhehe :P

Anonymous said...

dia jambu apa? jambu batu? jambu air? jambu takde biji?

opsss ter 2 kali komen

Lord Budak said...

kalau jepun dulu gto (great teacher onuzuki) nanti kat sini jadi gtd (great teacher deo)

wakakakakakakaka
blh buat drama versi Melayu.

Deo flirt dgn anak anak murid dia wakakakakaka

Anonymous said...

amboi lb, aku ikut drama jepun GTO tu..
alamak.. kena jadi chekgu gak ke ni..

-ojij-

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
deOughtred said...

anonymous comments yang touch about me personally, sorry aku kena delete. korang anonymous, which I doubt anonymous knows about me. and I dont appreciate anonymous who tries to know me. I dont talk and make friends with strangers/anonymous

Related Posts with Thumbnails