Friday, December 14, 2007

4 nombor tolol

You expect traffic jam to ease these day with people going on year-end holidays.

And with that setting in mind, even a modest traffic jam would give you a strenuous headache. And those who cut queues using emergency lane doesn't help. For me, it doesn't matter if it's pretty chicks driving the car or old fat-bottomed ladies, if you cut queues, yourr attitude are just like 'pencacai tua pengangkat najis'.

Lelong, lelong, lelong... these are the 'pencacai tua pengangkat najis' I managed to capture.


Lelong, lelong, lelong...

Proton Waja WJH 1551
Proton Wira WKY 9154
Toyota Altis BGY 6107
Proton Waja BGP 4475
Perodua MyVi NBU 7050
Lori bawak susu Marigold BJL 2543
Perodua Kancil BGP 8147

...haa, yang ini "tua dah nak mampos, tulang dah retak, lima pound, lima pound lah... selagi ada orang tua ini di sini, saya negara bertambah sial!"
Mercedes Benz WEG 6888

Wahai 'pencacai tua pengangkat najis', korang tau tak bahawasanya, memotong queue secara illegal itu adalah umpama mengambil atau memakan hak orang lain, hak orang yang dipotong yang sepatutnya berada di depan dalam queue tu. Kalau orang yang dipotong tu tak halalkan korang potong queue dia, sampai mampos korang tak aman. "Bodoh! Kecik-kecik tak nak mampos, dah besar menyusahkan orang..." Dan yang potong aku pagi tadi tu, aku tak halalkan dunia akhirat, korang nak roh korang aman, mai sini mintak maap mintak halal dengan aku.

And if you're thinking of using any of the above numbers to strike jackpot this weekend, forget it. Bawak sial nombor-nombor tu...


6 comments:

K i a H R o N g G e n G said...

marah nampak deo dihari JUMAAT yg barakah ini..iskkk saya mau beli iteww kete WEG 6888 lariiiiii

Elf said...

*Amboi bukan main marah orang tu ya?
*Shhh!!!
*Apa? Tak boleh cakap ke?
*Sini kan orang bikin filim!!

Brother Lans said...

Rol aslkum.Laaa,nampak gayanya wish abg 'have a nice day' tak menjadi pagi ni yee?lambat punch-in ke?Tu-lah,ingat kan 'orang kereta besar otaknye kecik'rupa2nya org kereta kecik pun otaknya kecik...ummph. *Sempat lak snappy-snappy gambar tuh sambil drive* :-) Wsalam. Have a nice weekend bro!

Anonymous said...

Wahai blogger. Buat HAPA kamu menangkap gambar-gambar orang-orang awam yang melanggar undang-undang? BUANG MASA SAJA!

Tahu kenapa orang-orang tu berani langgar undang-undang? Sebabnya senang saja. Kerana polis pun tak tangkap orang2 yang langar undang2 di depan polis stesyen MEREKA. CIS!
http://www.youtube.com/watch?v=vLuWcORNaEM
http://www.youtube.com/watch?v=4Wmil2xR2cI
http://www.youtube.com/watch?v=-8dMdyLsqc0
http://www.youtube.com/watch?v=U84SseQ0DtA
http://www.youtube.com/watch?v=NDXSNiheL-Q
http://www.youtube.com/watch?v=GlOlu-pYK6g

kawe said...

marah tul ni!

ina said...

marah amat!!

Related Posts with Thumbnails