Thursday, October 09, 2008

Yang meng f***-up dan f**-up kan


Yang mengf***up kan. Memang bangang polis ni. Tiga hari buat road block lepas jambatan Permas Jaya tu. Tutup satu lorong, which means taking no less than 30 minutes to cross the bridge. Aku tak tau lah operasi apa atau apa yang cuba polis-polis bangang tu buktikan?

To show their prowess, perhaps? Bukannya diorang check pun kereta-kereta yang lalu, takde suluh-suluh ke dalam kereta or what. Diorang just bukak meja kat tepi jalan tempat diorang buat road block tu dan masing-masing duduk kat kerusi.

Yang mengf**up kan. Dah le aku gerak dari ofis lepas Maghrib, dinner dulu baru balik ke rumah. With the stupid road block, aku sampai rumah dekat-dekat jam 11. Tak sempat lah nak tengok drama-drama atau filem-filem Melayu kat TV sempena raya ni (ni semua pengaruh Jijo ni...)

Tapi hari ni, tah polis dah bijak sikit kot. Dah takde road block dah. Aku sampai rumah before 9pm dan sempatlah aku nonton filem Melayu, Qabil Kushri Qabil Igam. Tahpahapa tah ceritanya, tapi itu je yang ada. Gasaklah... Tapi aku tak suka laaa sebab nama villain tu sama dengan nama aku pulak.

Alaaa... aku tak tau nama sebenar pelakon yang jadi villain tu tapi watak dia yang kahwin dengan Karisma lepas Igam tak jadi kahwin. Yang jadikan Karisma isteri nombor dua lepas tu suka pukul-pukul Karisma. Last-last dia bunuh Karisma. Ish... kuat pulak pengaruh Jijo ni ke atas diri aku. Malam-malam Jumaat ni, baiklah aku buru cicak baca Yassin ke.

Tapi tu lah, aku tak suka sebab watak orang jahat tu nama aku. Ada ke nama villainnya diorang letak A*rul?! Letaklah Karim ke, Ali ke, Komeng ke.... itu baru nama-nama villain tu. Takpun Jijo ke, ekekekek. Ehh Jijo tu sesuai dengan watak budak nakal kecik-kecik menyorok dalam semak skodeng budak-budak perempuan mandi, pastu ketawa-ketawa. Hahahaha...

Lagi satu yang fedupnya, selera makan aku tak berkurang-kurang ni. Macamana nak kuruskan sikit badan aku nih. Esok nak start puasa enam lah sebab tak ramai orang kat ofis, ramai yang balik KL buat meeting sana. So, tak ramai lah yang dok nak mengajak pergi makan tak reti-reti bahasa perut tu nak rehat. Hahahaha...


8 comments:

edrina said...

kih..kih..kih nama dia sama lorr
kita pun layan citer tu semalam sambil tunggu hubby.. memula nak nengok citer anak kat 104 tapi takut aa tgk memalam.. kalau siang okes lagiks ekekeke.. tapi memang hindustan aa citer tuh..ntah apa2 ntah..

Angah said...

nama villain tu ialah.. jeng jeng jeng.. izi yahya. tapi dia dah arwah dah. dia tu yg jadik jeff dalam cite ali setan..

oppss.. nampak sangat aku pun sama tgk cite tu! kekekeke.. tapi aku tgk sbb nak tgk bakal adik ipar aku belakon jadik extra dlm cite tu. puas le dok carik muka dia.. nasib jumpa.

frappe_crush said...

Sib baik ejaan nama Izi Yahya dalam citer tu cam nama hang..kekeke..Sipi-sipi ja dengan nama aku..heheeh

Anonymous said...

hhahahha adehhhh... ko pun layan ke? memang betul..kuat sungguh pengaruh jijo keatas diri ko...

Ahkak Limah...

blackpurple @ jowopinter said...

Salah dah niat kau nak posa enam tu. Ha ha ha. Gurau jer bro'.

Anonymous said...

mamposla lepas ni buat entry kena tulis nama deo lak banyak,, weiii ko layan ek cite tu? aku layan anak mcm si ed kat astro ria , kekeke

yelah aku layan cite melayu sokong industri.... weeii aku terdemam semalam sampai tak sempat nak buka blog ni utk komen, huhu

-jijo tak pengaruh deo la-

cindataman said...

deo memang sayang betul ngan jijo.
sikit2 jijo.
sikit2 jijo.

*mek green with jealousy. ha ha ha!

zewt said...

sampai rumah pukul 11!! wow... memang lewat ... boleh terus tidur.

Related Posts with Thumbnails