Sunday, February 01, 2009

One war that UMNO can never win


Lepas PRU13 tahun lepas, orang-orang UMNO and BN especially mula merasakan kepentingan blog, internet campaigning, dan segala macam cyber war. So, banyaklah blog-blog baru dari parti lapok ni yang tumbuh. Blog menteri, blog menteri besar, blog bekas menteri besar, macam-macam laaa.... tak satu pun aku baca! Hahahahaha....

Jangan salahkan aku. Bukan aku tak mencuba.
Contohnya, dalam memahami kemelut politik di negeri kelahiran aku (chewah!!!), aku pun cuba melawat Laman Rasmi Umno Perak Malaysia. Terpautlah aku kepada page "Berita dan Peristiwa". Mata aku pun tertancap kepada artikel bertajuk, "Apa Maksud Sebenar Bajet 2009 Kerajaan Perak". Aku pun click artikel tu dan sampai ke page tu (korang boleh kliksini). Teruja laa aku bila aku tengok bersemangat je (bersemangat ke?!!) muka bekas MB Perak kat page tu.



Aku pun teruja nak baca apa yang kerajaan Pakatan Rakyat kelentong rakyat Perak. Aku scroll bawah sikit, nak baca artikel tu. Terus, potong stim, kalau Jessica Alba telanjang bulat depan aku pun, k**e aku tak stim jadinya. Macam mana nak baca artikel pasal bajet kalau semuanya tulis dalam satu perenggan macam ni???



Dah le it was not really an article tapi macam temubual dengan Tajol Rosli. Tak sekolah ke orang UMNO ni? Ataupun dulu kat sekolah, tidur je time buat karangan?!! Elok lah Sudin cakap, "alif mim nun wau = sarkas" dalam filem Bujang Lapok.

Kalau orang UMNO Perak bijak gila IT, by the time korang baca entry ni, diorang mungkin dah perenggankan artikel tu. Tapi, kalau diorang bebal IT macam nak mampos!!! sampai PRU14 pun artikel tu tak berperenggan-perenggan!!


3 comments:

Jingga Studies said...

deo,

aku setuju dgn ko la pasal blog umno memang tak menarik...deorg punye outlay mostly very structured macam conventional website..macam utusan online! tu yg boring..

bahasa yg digunapun macam buku/ skema as oppose to opposition blogs yg lebih direct and straight to the point..yg lebih suit kpd pembaca yg nak points cepat and direct!

tapi all in all aku rasa umno as a whole memang dah tak menarik..cos deorg takde new ideas to offer...ape2 medium pun yg deorg pakai jadi poyo sebab takse new ideas and substance...

pasal tak berparagraph tu mungkin org yg tulis tu tulis kat PDA/ blackberi etc ..then upload + malas nak edit..haha benggong!

deOughtred said...

jingga,
Aku pun banyak kali update through blackberry, takde lah pulak entries aku yang tak berperenggan! Judging from the article, i.e. Q&A with Tajol Rosli, I don't think one would update Q&A using the small keys/keyboard of blackberry or pda phones.

UMNO just sucks!

tajudin said...

ye ye sendiri mau ingat, sendiri mau kena belajar

Related Posts with Thumbnails