Sunday, February 15, 2009

Keluar air hidung berdarah


Korang mesti biasa dengar ungkapan "biar keluar air mata darah sekalipun..." kan? Tapi pernah tak korang dengar ungkapan, "biar keluar air hidung berdarah sekalipun..." Tak pernah kot, kan?

Anyway, aku rasa kena ada ungkapan macam tu lah. Mana taknya? Aku tengok dalam tv ni, asal menangis depan kamera tv je, penangis tu akan lekap belah belakang tapak tangan kat lubang hidung. Kenapa tak lekap kat mata?

Time menangis, banyak keluar air mata ke banyak keluar air hidung? Ataupun nak jaga mekap kat mata?! Kalau kesat, abislah mekap. Takpun, lebih dramatis kalau kat kamera tv tu nampak keluar air mata daripada air hidung. So, tak payah kesat air mata tapi kesat air hidung je.

Betul! Aku nampak aksi tu hari ni je dua kali kat tv. Sekali waktu ex-wife Nash menangis dalam Melodi. Sekali lagi waktu American Idol elimination round.

So, kalau korang nak tangisan korang nampak dramatis, buatlah gaya tu ek? Gaya lekapkan belakang tapak tangan kat hidung.

Ahh... aku pun nak lekapkan tapak tangan kat hidung ni. Tapi bukan sebab aku menangis. Aku tengah makan maggi kari berapi buh telur, panas-panas berasap ni. Ni memang real air hidung yang meleleh ni...


2 comments:

jingga studies said...

these may explain your query:

http://en.wikipedia.org/wiki/Nasolacrimal_duct

http://www.aafp.org/afp/990401ap/1871_f2.jpg

zewt said...

tajuk serius... tapi...

Related Posts with Thumbnails