Monday, February 16, 2009

Sempena 14-Feb




Ahhh...
14-Feb...
Yang korang ingat... hari memperingati kekasih.
Kekasih memperingati hari memperingati kekasih.

Yang korang tak ingat...
Rafik Hariri, PM Lebanon dibunuh... tahun 2005
24 orang terlibat dalam pembunuhan beramai-ramai di Northern Illinois Uni... tahun 2008

Aku pun tak ingat, aku google je dan jumpa di sini. Hehehehe...

Ramai yang bertungkus lumus untuk 14-Feb.
Hingga ke detik terakhir memikirkan hadiah untuk dibeli kepada kekasih. Menunggu hingga detik terakhir 13-Feb untuk seterusnya mengucapkan kata-kata istimewa untuk kekasih. Hingga kuntuman bunga terakhir di kedai bunga pun dibeli juga untuk kekasih. Hingga ke kredit panggilan terakhir untuk menghubungi kekasih.

Hingga ke hujung dunia mencari tempat-tempat terakhir untuk makan malam istimewa bersama kekasih. Hingga ke sen terakhir di dalam wallet ataupun credit balance terakhir dalam kredit kad untuk membeli hadiah. Dan hingga ke titisan dot dot dot [sila isikan tempat kosong] terakhir di hari memperingati kekasih. Whoopppssss....

Dan aku...
14-Feb berlalu pergi.
Bersama titisan mandian cecair terakhir selepas bercucuran titisan-titisan peluh di dalam gym. Ye, doktor sarankan aku menggunakan mandian cecair jenama Dove untuk kulit aku yang kering.


3 comments:

Anne said...

pandai carik angle

Anonymous said...

errr dove produk yahudi tu... boikott...lariiiiii

err nak isi lah tempat kosong money money money... (opss)

-tak de nak sambut 14.2 ni.. huhu-
ojij

frappe_crush said...

Sib baik tak dak kekasih..kalo idak rasa jgk laser hang..Lepas ni aku pon nak carik Dove la..kulit aku pon kering..Tapi dah minum byk ayaq, kulit ttp kering..awat ha?..Dove saja ka utk kulit kering..cap lain ada dak?..ka Dove lantik hang jadi promoter depa..

Related Posts with Thumbnails