Tuesday, January 13, 2009

Kek kawen


Ye ye... speku lah speku.
Hari tu beli berlian, pastu senyap takde update (buat persiapan kononnya), ni cerita pasal kek kawen pulak, kan? Tak payahlah kerah keringat korang yang entah dah berapa tahun tak keluar bertitisan tu ataupun menggunakan ruang otak korang yang sememangnya dah tinggal sedikit je daripada kapasiti yang sedikit tu nak speku pasal aku. Hehehe...

Tapi aku kena blog pasal ni. Entah sebab apa, tapi it's something unique that really caught my attention.

Entah tiba-tiba tadi lepas lunch, aku dengan colleague aku tercerita pasal majlis Mawi kawen. Oh ya, baru teringat. Kitorang passed by Jakel, pastu termasuk bab Jakel sponsor fabric baju-baju kawen Mawi. Then termasuk bab Mawi kawen banyak gila sponsorship yang aku rasa Mawi only fork out around 10% daripada total cost. Dan aku rasa, even sampai mas kawen pun ada yang nak sponsor.

Dan aku pun teringat yang last Sunday waktu aku flipping channels, aku tertengok majlis kawen Mawi kat POGH. It was unique, I can say. With the Arabian 1001 nights punya theme, dengan naik carriage semua tu. Tapi aku cakap kat colleague aku, kalau ada duit semua tu tak mustahil kalau nak buat. It's all about money.

Yang amaze aku and drop jaw aku about the wedding that night was the CAKE! Oh shit! The CAKE was damn cool!!! Masa pengacara cakap ada majlis memotong kek dan macam manalah agaknya rupa kek diorang tu, aku terfikir yang kek tu mesti lah grande!, bertingkat-tingkat, mungkin tujuh tingkat ataupun bentuk Taj Mahal ke. Macam tu laa...

Sekali.....
Kek bentuk bantal, beb!!! Yang aku tak terfikir pun sebelum tu. Tak tercapai akalku, bak kata Elyana. Korang imagine korang kumpulkan cushion pillows kat office atau kat rumah korang. Tapi jangan lah kumpulkan cushion pillows yang dah lasam atau yang covernya yang berkerak. Termasuk bantal bulat (bolster) yang kecik. Then, korang stack these cushion pillows. Cuma cushion pillows korang tu tak boleh dimakan lah, kan.

Aku cuba cari gambar dari internet, tapi yang aku jumpa cuma yang kat bawah ni je dari Berita Harian.



Trust me, the CAKE looks much much better waktu kat tv, especially ada pulak bantal peluk kecik at the side. Dalam gambar ni tak nampak grande sangat. So, korang belilah majalah-majalah hiburan hujung minggu ni, kot-kot ada gambar-gambar kek tu yang lebih cantik dari gambar atas tu. Dan bagi aku, the CAKE is the only thing in all majlis kawen Mawi yang aku rasa tak terimagine. The rest, like pakaian, kuda, helicopter, jawa, ayam penyet pecelele, kad jemputan, artis menyanyi semua tu, boleh difikirkan lah jugak.

Itu je lah aku nak cerita. Tapi, takdelah sampai bergenang air mata aku bila tengok the grande CAKE ataupun bila tengok diorang kawen, macam ada orang tuuuu bergenang air mata tengok orang kawen. Hehehehe...


8 comments:

Kujie said...

kak jie tak bergenang air mata, tapi meleleh air leoQ ada lah

Lord Budak said...

ko pulak nak buat kek apa? Reban Ayam?

Anonymous said...

hahaha! siot!

Anonymous said...

psttttt, aku pun tertengok gak majlis POGH @ astro ria aritu.
gile pelik tengok kek tu, tapi kata kek pesyen arab errr bantal uniq style arab katanya. 1 lagi kan hang tak sempat tengok ke kuda putih yang bawa depa ala2 tekejut nak terlompat bila ada bunga api ? kikiki, mujur tak jatuh...

-ojij tak pak wo*z - opssss

Deana said...

Kekeke. Speku? Oh spec ku jatuh! La yela yela speku la. Manala tau kan speku betul2 menjadi! I doa kan yang terbaek je. Manala tau kan.. kek reban ayam utk Deo betul2 terjadiiK.muehehe.jange mare.. larrrrrrrrriii!

Anne said...

jijo..tak yah la ko mention word terrrrrrtengok tu. mmg ko dah standby depan tv aku tau. ehehehe

ayien78 said...

ekin macam burung belatuk kan???tapi kek dia besh gilosssss

kalau rajin mehla jenguk blog kita

http://babyjayscloset.blogspot.com/

NuRuLeRnAdEwI said...

Cantekzz... Tp byk benor ler pembaziran... Hurm... Org ade duit...

Related Posts with Thumbnails