Saturday, January 17, 2009

The hipocricy of TV3 (hmm rhyme!)


Jam sekarang 9.49pm. TV3 masih belum siarkan (not even the crawler at the bottom of the screen) keputusan pilihanraya kecil P36 Kuala Terengganu.

Dalam keefektifan TV3 buat ulasan tentang kemelut di Gaza dan sekurang-kurangnya dua kali lintas langsung liputan dari Kuala Terengganu sepanjang kempen pilihanraya, TV3 tak mampu buat lintasan langsung selama kurang 5 minit untuk pengumuman rasmi keputusan pilihanraya.

Oh ye, waktu ni ada rancangan Majalah 3, tak boleh diberhentikan, nanti penaja lari ataupun viewers rating akan menurun, agaknya?! Surprisingly, they're the last one to report after TV1, Bernama TV, channel 108, nasib baik aku tak dengar radio, entah-entah channel Lite & Easy pun dah announced, entah-entah channel ESPN atau MTV pun dah announced.

That's the hipocricy of TV3. So, boikot TV3?! Macam Israel pulak TV3 ni ek, nak kena boikot-boikot ni? Israel kah TV3?!

Anyway, keputusan pilihanraya kecil P36 Kuala Terengganu: calon PAS Abdul Wahid Endut meraih 32,883 undi menewaskan calon BN Wan Ahmad Farid Salleh yang meraih 30,252 undi (majoriti 2,631 undi). Calon Bebas Azharudin Mamat meraih 193 undi.

p/s: kepada peminat-peminat TV3 macam Jijo, korang diberi kelonggaran untuk boikot TV3 lepas AJL esok. Ahaks!


4 comments:

Lan Bingka said...

memang nampak sangat! huh..

tadi masa berita pun tunjuk temuramah ngan penyokong BN je..

Anonymous said...

cepatnya update

suealeen said...

aku boikot TV3 suku ni terutamanya bila time berita. terus tutup tv... mao muntah darah kalo terus dok depan tv

Anonymous said...

YA ,aku nak boikot gak tak tengok berita tv 3... hihihi.. kalau spa_kiew , melodi kena layan lagi deo... opsss (buka awani jelah baru bernas pandangan tetamu mengenai kekalahan BN kali ni...

seram plak drama hantu raya ni
-ojij-

Related Posts with Thumbnails