Wednesday, April 09, 2008

Raksasa Gorgon terbang?


Korang ingat tak raksasa Gorgon? Aku try search image dia tapi tak jumpa. Dipendekkan cerita, raksasa Gorgon ni hodoh gila, muka evil, terrible and loud-roaring. Dipendekkan cerita lagi, adalah seorang member aku kat PPP/ITM dulu nih, nicknamenya Gorgok (mengambil sempena nama Gorgon, one of the reasonsnya sebab "loud roaring"lah. Bab hodoh, muka evil tu... no komen sebab bak kata kiahronggeng, semua orang hensem... emmmm).

------------------------------

Satu ketika dalam tahun 1996, kecoh bila MARA ubah polisi untuk hanya menghantar students with CGPA 3.0 and above ke luar negara. Sedangkan JPA masih mengekalkan polisi CGPA 2.5 and above.

So, ramailah budak-budak MARA yang struggle untuk inflate CGPA diorang. Dan ramailah yang kantoi, tak boleh 'fly' on-time.

------------------------------

(cerita ini diceritakan kepada aku, tak tahulah samada mitos atau benar)
Satu weekend yang hening dan sunyi, tengah lepak ramai-ramai dalam bilik tah siapa. Tak banyak dialog waktu tu. Tiba-tiba Gorgok masuk ke bilik tu, dan seperti biasa memecah keheningan dan kesunyian petang tu.

Gorgok, pelajar tajaan MARA yang affected dengan polisi baru tu, berkata (aku rasa lebih kepada menjerit tu)...
"Kalau aku jadi Menteri Pelajaran, budak-budak yang aku pilih untuk 'fly' (further studies kat oversea) ni, budak-budak yang cun-cun dan yang hensem-hensem je..."

Selalunya orang tak berapa nak sanggah kenyataan Gorgok ni untuk mengelakkan gempa bumi dan ribut taufan. Tapi hari tu ada pulak suara yang berani membalas kenyataan Gorgok...
"Kalau macam tu, sure kau tak boleh 'fly' punya!"

------------------------------

Dipendekkan cerita, raksasa Gorgon (raksasa Gorgon, bukan Gorgok) ni hodoh gila, muka evil, terrible and loud-roaring.


9 comments:

Lord Budak said...

hek elehhhhhhhhhhh kira nak bagi tau kat orang la ko ni hensemmmmmm

cehhhhhh

apa apa pun aku uncle enchem di mata lydia

Elf said...

Itu bukan hensem..itu mashem....

lilinbiru said...

ahah.ni buat aku gelak seharian nih.

joQ said...

aku ingat budak2 yang cun2 dan hensem2 ni dulu duduk kat sec 2..

suealeen said...

apa kaitan gorgon/gorgok dengan ko ni? adik beradik eikk? hahaha

exit 135 said...

Bro,
Adakah gorgon/gorgok itu gorgon yg pernah ku kenali dulu?
pesal tetiba ko ingat kat dia ek?

sykayatris kampung said...

very funny blog. you are an inspiration to all, weird and disturbed as this may sound, i like reading it. i will tell you when you will need professional help.....

deOughtred said...

lord budak,
salah moral of the story tu...

elf,
bau asyemm... ketiak siapa busuk?!

lilinbiru,
uish... tidur dalam ketawa macam nih.

joq,
haa.. kau tak tengok lagi yg di ceruk seksyen 17/18.

suealeen,
oppsss... space cop gaban tu sepupu aku.

exit 135,
bukan yang kau kenal, ini yang lain. macam aku teringat kat kau dulu laa wakakakaka

sykayatris,
kau boleh bagi MC tak?

Jingga Studies said...

adakah gorgom ini gordom yg aku kenaly pula???

Related Posts with Thumbnails