Thursday, May 27, 2010

Sweet 17. Oh! I like!!


Semalam aku buat body measurement/reading kat Club. The last time aku buat benda ni was in October 2009, some 7 months ago. Untuk pengetahuan korang, 7 bulan lepas memang aku dapat rasakan sendiri yang aku ni out of shape, gemok (dah le kurang tinggi kan?), it was bad! Really bad... dan waktu tu aku ada jugak lari-lari ni tapi tak serius sangat. Aku ingat lagi waktu tu, nak lari 5km under 45 minutes on treadmill pun macam nak mati. Tapi sekarang tidak lagi, 5km tu 25 minit je aku lari kat treadmill. Heheheh....

Anyway, the readings yesterday shows that I am ok and fit, overall except my bone mass which is quite low. The solution - I need to pump more iron (or lift weights lah) which I hate! Some notable comparisons from yesterday's reading and last October's readings:

Weight: 55.6kg (was 63.5kg)
BMI: 21.7 (was 25.6 - obese level 1)
Metabolic age: Schweeet 17! Fewwitttt!!! (was 28)
Visceral fat: 3 (was 10)
Body fat: 12.3% (was 23%)

Perghhh... paling best tu, metabolic age aku baru 17 beb!!! Baru nak amik SPM tu... hahahah... aku pun tak tau lah, if I train harder, will the metabolic age goes down to 15? 13? or 9? Siap aku buat lawak kat office, aku cakap sekali lagi tujuh bulan aku buat measurement, time analyze metabolic age tu, trainer aku cakap, "you're not born yet!" Hahahaha...

Cuba korang tengok gambar aku dulu dan sekarang ni. Dulu = November 2009, Sekarang = May 2010.


Ohh dan cholesterol level aku was 8.6 in January 2010 and 3.5 in February 2010 ya! Sekarang, tak tau sebab belum check, hujung bulan Jun 2010 baru check semula, hopefully it stays low.

Ok, malam ni aku gerak ke Terengganu dengan geng-geng (atau lebih tepat, muka-muka basi) rebanamaya dan acara sopan santun dan jiwa murni di Terengganu akan dihoskan oleh brader PO. Selamat berhujung minggu yang panjang, kalau memandu ke mana-mana, berhati-hati dan jaga makan ye, watch your visceral fat!! Ekekekek...

1 comment:

sity29 said...

serius ko kurus beb!!!aku gak menten bolattt

Related Posts with Thumbnails