Monday, May 10, 2010

123th to 129th: Boring week


The week is as boring and as dull as the city I spent the week in. Mana lagi kalau bukan JB yang membosankan. Nothing interesting happened, hari-hari pergi balik kerja, dua hari pergi balik gym, pergi balik Jusco Taman Universiti, lari kat kawasan rumah macam orang nak gila. Good thing about takde benda yang happening ni is that aku boleh concentrate dengan training aku for next week's 15km dan June's 21km. Last week aku dapat buat total 50+km, baca kat sini kalau nak tau citer lanjut.

Aku balik dari KL ke JB hari Isnin tu lepas meeting petang di KL Sentral. Itu pun boss aku kata, I can stay for another day in KL. Tapi disebabkan Selasa tu aku ada meeting lain di JB dan aku dah pack barang-barang aku like phone chargers, etc., so aku malas lah nak stay for another night in Shah Alam, nak unpacak then repack balik semua tu kan. It didn't mean aku looking forward nak balik JB but it's just that aku tak kuasa nak re-do things in Shah Alam.

The rest of the week takde apa berlaku. Pergi kerja pun setakat nak clock in and clock out, setakat tunjuk muka kat bos je. Sampai aku tak tahu dah nak buat apa kat ofis. On Thursday ke macam tu, member aku message, she couldn't accompany me to the dinner show with Jamal on Saturday. Atuk dia passed away last weekend dan ada kenduri tahlil. Obviously lah kan, takkan nak pergi entertainment show in place of tahlil kan?

Being aku, yang malas nak cari replacement ni, aku terfikir jugak lah biar aku pergi sorang je malam tu. Satu tiket lagi tu, member aku kata she doesn't mind to 'burn' it tapi sayang je lah sebab tak pakai. And she was trying to find someone to replace her. Tapi ye lah kan, takkan lah senang-senang nak temankan aku, bukannya semua orang kenal aku and most importantly 'understand' me, kan?

So, on Friday noon, I decided to let go my ticket too. Sebab lebih senang nak cari a couple to replace than someone to accompany aku. The two tickets that worth RM400 tu I gave away for RM100 je, tu pun more as a commitment fee sebab tau lah manusia ni, bila bagi tiket free, kalau ada problem sikit macam hari hujan pun dah boleh bagi alasan tak pergi.

Aku dengar the show was a blitz. Hmmm... takpe lah aku tak rasa ralat sangat pun sebab aku takde lah tergila-gila nak tengok show Jamal ni. Oh ye, just heard from the little bird that Double Trouble will be held in JB on 5th June 2010. Too bad, I'll be in Penang that weekend, so aku tak boleh nak repeat dan takde lah ralat sangat sebab aku dah gi yang kat KL hari tu. Mintak-mintak hujan laaa selebat-lebatnya ataupun concert postponed. Ekekekeke....

Itu je lah cerita aku last week. Tak best kan?

----------
To geng #rebanamaya, probably you've heard what happened to Joe, kan? from nekrock's update in Dendam Perantau. This morning, around 7.30am I was awakened by a call from US and guess what? It was Joe who called from the detention center in Buffalo. Dapat cakap dengan dia dalam 8 minit macam tu. He sounded ok, ceria as usual, macam waktu-waktu lain dia call kita lah.

Cuma bila aku cakap glad that he's ok. Dia cakap, "Ok kau kata?" and I could not explain what I meant by "Ok" and I could sense some worriness in his voice especially to what will happen on 20th May and upon his arrival in Malaysia nanti. Banyak benda aku nak tanya tapi tak tertanya, contoh "Do you eat well?", "Do you sleep well?" <-- macam mak-mak pulak tanya, no thanks to the Dear John book yang aku baru habis baca, yang quite bosan dan terlebih jiwang laa.. ehh melalut lak.

Tak tertanya or tak sempat nak tanya since he was also rushing to tell me everything that had happened and what did nekrock write in his blog. Tapi Joe being Joe kan, that put smile on my face, dia tanya, "apsal suara kau lain ha? aku ingat siapa tadi..." aku cakap lah, "aku baru bangun (tido) je ni..." dan dia boleh cakap something like, "patutlah suara kampung habis..." Siot je!

In the end, he said he will call again (I hope he will) dan lepas tu dia kata, "ehh.. ok lah nanti aku call lagi. Aku nak kena gi jadi imam ni..." hehehehe... So, to some extent we know lah how's he doing there. Anyway, dia kirim salam kat geng-geng kita.


7 comments:

sempoii said...

speechless bila baca pasal joe.. Semoga Joe sentiasa dilindungiNya..(mode sad..)

Anonymous said...

semoga allah permudahkan semua urusan dia... amin..(mode sad gakk)

Limah

Elf said...

Semoga Joe akan selamat sejahtera hendaknya..terkejut aku dengarnya. Kem salam balik pada joe dari kawan kawan kat sini, kalau dia ada call lagi. Cakap kitaorg doakan utk Joe dari sini..

Anonymous said...

Doa untuk Joe semoga dipermudahkan dan selamat dalam segala urusan

Salam untuk joe dari kekawan silent reader

az shah alam

Anonymous said...

ermm harap2 joe sihat..wish joe hampir termakbul...projek aku mau pulang dia hampir pasti...walau dgn cara yg tak pernah kita terfikir dan dia tak pernah minta..doakan dia selamat dlm segala hal...-imm-

Anonymous said...

well,akhir hang akan jejak kaki jugak kat tanah air ko....lepas balik ke malaya ni..settle down le joe..aku dah lama ikut blog ko tu..mmg aku respect ko dgn adventure ko tu....

cepat2 le kawen,joe..ko dah berumur tu...

Anonymous said...

tu le joe..ko kantoi lepas antar si dua org minah tu...kalo la ko tak join depa...pasti nya ko masih bebas..lepas balik malaya ni,ko buat buku cerita pengalaman ko...

Related Posts with Thumbnails