Wednesday, May 28, 2008

O itu kOsOng











KAMAR, O - aku tidur di luar
DAPUR, O - aku tak masak
LIF, O - kecuali aku dan perempuan gemuk dan bau masam
PETI SURAT, O - kecuali promosi skim menipu cepat kaya
JALANRAYA, O - tidak pernah walaupun cuti sekolah
KERETA, O - tempat duduk sebelah dan belakang
GELANGGANG BADMINTON, O - di sebelah
STADIUM, O - Nigeria lwn Australia, kecuali sekelompok titik-titik hitam
LOG PANGGILAN KELUAR MASUK, O - setelah aku padam kesemuanya
MESEJ INBOX, O - setelah aku padam kesemuanya
PEJABAT, O - sebelum 8.45am (waktu pejabat: 8.30am - 5.30pm)
BILIK MESYUARAT, O - sesetengah
KALENDAR TEMU JANJI, O - semalam pagi dan hari ini dan esok pagi
PERUT, O - sebelum nasi dagang pagi tadi
ROTI, O - dah lama aku tak makan
TEH, O - En Usop punya favorite (exception rule: O ialah O, O bukan kOsOng)
DOMPET, O - tidak pernah berlaku, mungkin satu hari nanti
AKAUN BANK, O - tak boleh berlaku, nanti bank tutup akaun
TOUCH n GO CREDIT, O - hampir, dah tiba masa untuk di top up
LUBANG HIDUNG, O - kecuali bulu-bulu setelah aku korek

JIWA, O - tak siapa yang tahu
Aaarrrrggggghhhhhh!!!

Entri ini pun O bagaikan JIWAku yang Air O.


8 comments:

lilinbiru said...

ey..jiwa O hanya utk org2 macam aku. nko masih boleh ngorat makcik dalam lif yg bau masam itu!!

Anonymous said...

tilam O : tiada org di sebelah ko untuk tidur bersama... lari//////////
-ojij-

sykiatris kampung said...

Kapla Hotak O: terlalu ramai.

hairieusoff said...

di Jepun O = Betul

Jingga Studies said...

lubang hidung o ...hahahhahaa giler macam mana ko dapat idea2 macam ni..!

aku dompet o - everytime!

sam said...

aku rase ko ni tgh angau la beb...isk isk isk

ah tok said...

SELALU YANG KOSONG ITU BUNYINYA KUAT.

kan kan kan?

deOughtred said...

lilinbiru,
jiwa O macam aku, banyak yang nak isikan. O macam kau, emmm...

ojij,
laptop kat sebelah aku, panas je wap dia...

sykiatris kampung,
jangan kita termasuk dalam ramai...

hairieusoff,
Ogawa kah?

jingga studies,
O-tak tak kOsOng je datang idea macam ni...

sam,
tengah, boleh kena lenyek wo. aku main tepi-tepi je...

ah tok,
aku jentik kepala aku tak bunyi. tak kOsOng lah kepala aku ni.

Related Posts with Thumbnails