Saturday, May 24, 2008

Kesetiaan - entri untuk lelaki


Kesetiaan merupakan sebuah lagu nyanyian Siti Sarah binti Raisuddin. Beliau dilahirkan pada 15 September 1984 dan memulakan kerjayanya dalam bidang nyanyian apabila beliau berjaya menjadi peserta akhir untuk Bintang RTM 2001.

Bapanya, Raisuddin Hamzah juga telah memulakan kerjayanya sebagai seorang penyanyi apabila beliau memasuki pertandingan yang sama pada tahun 1980-an dahulu.

(Kategori: Uniseks - dulu, mungkin kategori lelaki; itu sebelum Sarah mengisytiharkan beliau akan bernikah dengan mat salleh. Mat Salleh!!)

--------------------

Setiap kali aku terdengar nama Raisuddin Hamzah, aku terbayang muka Nassier Wahab. Entah kenapa?

Dan aku rasa Radio Bernama 93.9fm sepatutnya menghentikan slot laporan berita hiburan kerana apa yang hanya mampu dilaporkan oleh Radio Bernama adalah cerita "Nassier Wahab masih trauma" berikutan kejadian rumahnya yang terbakar di USJ.

C'monlah, tak cukupkah kisah cerai-berai artis-artis Malaysia untuk dilaporkan? Kalau tak cukup sekalipun, ada-adakan sajalah kisah cerai-berai.

(Kategori: Lelaki - sebab aku yakin awek-awek Malaysia ni tak dengar pun Radio Bernama 93.9fm)

--------------------

Hari ini, masa untuk menguji tahap kesetiaan teman baik anda, yang sama-sama menjulang cawan teh tarik tatkala pemain-pemain Manchester United menjulang piala Champions League dan yang sama-sama tiba lewat ke pejabat keesokan paginya tatkala pemain-pemain Champions League bersuka-ria meraikan kemenangan mereka.

Telefon teman baik anda hari ini, Sabtu 24hb Mei 2008 sekitar jam 8 malam. Lebih berkesan kalau anda pergi hingga ke depan pintu rumah teman baik anda. Beritahu teman baik anda, "Jom lepak mamak!"

Kalau teman baik anda memberi bermacam-macam alasan, anggap saja teman baik anda lebih pentingkan Konsert Akhir Akademi Fantasia daripada anda! Namun, jangan ambil hati. Sedangkan Christiano Ronaldo pun tak setia kepada Manchester United!

Go TOI!

(Kategori: Lelaki jugak - sebab awek-awek kenal Christiano Ronaldo je kan? Walaupun dia missed penalty kick, tapi korang masih anggap dia cute, kan?)


2 comments:

Anonymous said...

Toi??? *pengsan *
Go Riz Go Nadia....

hihihii tak kisah la sapa menang pun
-ojij-

sity29 said...

ronaldo ? heheh
dah la nangis cam budak kecik bila menang.. kawan aku kata.. itu sgt cute!!
:P

Related Posts with Thumbnails