Tuesday, March 31, 2009

The Malay boy dilemma


Damn this distraction!
Aku happy dengan situasi aku sekarang ni.
Aku sangat happy dengan kerja aku.
Aku happy dengan boss aku.
Aku tau kerja aku ni ada masa depan yang cerah.
Aku happy laa jugak tinggal di JB.
(somehow I already find it a bit boring if I stay longer than 3 days in Shah Alam, but it does not mean JB is not boring…)

Tapi kenapa aku didatangi dengan…
Uhhh… satu benda yang aku suka.
Yang aku pernah lakukan satu masa dulu, dengan cemerlang.
Yang mengangkat nama aku untuk sentiasa diingati.
Yang mengenalkan aku erti hidup aku dan hidup orang-orang yang bukan aku.
Yang mengajar aku erti setiakawan dan kasih sayang.

Perlukah aku melakukannya untuk kesekian kalinya?
Errr… dulu aku ada letak syarat nak mintak helicopter as one of the perks, kan?
Bagaimana kalau takde helicopter, tapi ada Santa Fe je?

Huh??!!
Aku confused!


7 comments:

edrina said...

solat isktikharah lah deo..mintak petunjuk.

frappe_crush said...

"orang-orang yang bukan aku", Apa itu?? Orang-orang dekat tengah sawah bendang kah? :P
Helicopter pabenda? Apa yg hang dok meraban ni..

deOughtred said...

ed,
malam ni aku nak solat istikharah berjemaah dengan housemate aku nak mintak petunjuk, ke selatan ke, ke utara... hehehehe

frappe,
entah kenapa aku termenyampah nak baca/jawab komen-komen kau. meraban? suka hati aku laa ini blog aku punya, like apa yang kau blogging tak meraban.

Lan Bingka said...
This comment has been removed by the author.
Lan Bingka said...

apa2 keputusan yg bakal dibuat pasti ada hikmah disebaliknya..

sity29 said...

gud luck bro! :)) do tell us the gud news nanti :))

frappe_crush said...

Alamak!! Sorry..ayat aku tu patutnya lawak..tapi hang menyampah dah..Sorry lagi sekali. Ampunn..

Related Posts with Thumbnails