Tuesday, March 24, 2009

Kenapa aku tonton Diari AF?


Ada seseorang berpendapat, alasan aku menonton Diari AF sebab nak tengok Ida Nerina macam tak munasabah, macam out of mind. Hmmm... partly, I think. Hehehe... sebenarnya aku rasa macam tak sesuai je lah Ida Nerina tu jadi guru drama. Waktu dia kasi instruction untuk buat latihan, tak berapa jelas, confusing. Tapi yang eloknya, Ida Nerina pun ikut sama buat latihan-latihan tu dengan budak-budak tu. Baru students tu ada feeeeeeeel. Heheheh...

Ok back to the title of this entry.
Actually there is no obvious reason(s) kenapa aku tengok Diari AF. Kebetulan aku sampai rumah jam 9 atau 9.30 malam, aku malas dah nak fikir what else on tv? Aku tengok je lah, kan? Itupun sesambil aku surf internet on my Berry.

Dan aku rasa Diari AF patut dipanjangkan lagi selama 2 jam. Dari jam 8 hingga 10 malam. Lantaklah prime time ke tak prime time ke, orang nak tengok berita ke? Ehhh ada lagi ke orang nak tengok berita sekarang ni? Aaaa... cerita pasal berita!

Seminggu dua minggu ni, bermula balik musim ahli-ahli politik memundekkan rakyat Malaysia. Mula dah mula dahhhh.... dan media especially tibitiga pun ikut sama laa naik lori nak memundekkan kita nih. Macam-macam lah...

Ohh... semalam aku terbaca statement Pak Lah dari Kuwait (sempat lagi nak buat lawatan luar negara, tak sedar his time is up kan?). Dia kata lebih kurang, "orang PKR sibuk-sibuk nak cakap pasal UMNO" which he thinks is not right and PKR should focus on themselves. Adehhhh... ni cakap dengan cermin ke apa orang tua ni?

Dah tentulah we talk about our enemy(ies), exposing our enemy(ies)' weaknesses. It doesn't mean we do not do something or care to ourselves. Macam gak Alex Ferguson dok kutuk-kutuk Rafa Benitez, yet MU kalah pulak to Fulham. And it doesn't mean MU dok diam je, Rooney main telor, Ronaldo main telor, Giggs main telor. Diorang training tetap training.

Macam laaa orang UMNO tu bagus sangat takde cakap, takde sentuh pasal Anwar, PKR. Hari tu dalam berita tunjuk yang bila Tengku Adnan address soalan-soalan daripada Kelab UMNO Luar Negara. When asked about money politic, Tengku Adnan jawab yang paling kuat main politik wang dalam UMNO dulu is Anwar. WTF?! Apsal tak cerita yang orang Melayu ni derhaka/tak dengar kata Sultan sebab dulu pun Hang Jebat pernah derhaka kepada Sultan Melaka?

P**t*t sangat siot aku tengok Q&A session tu. And dia sebagai Setiausaha Agong UMNO can do something about it. Bukannya duduk main telor sambil blaming the history or what had happened in the past. C'mon laa...

Dan kalau korang tau basic economy. Waktu-waktu gawat macam sekarang ni, nak stimulate the economy is by pumping more money into the economy/market. Haaa... minggu ni kita tengok laa how much orang-orang UMNO boleh stimulate ekonomi negara. Banyak tuuuuuuuuuuu duit di-pump waktu-waktu pemilihan UMNO ni. Macam ada orang UMNO cakap kat aku, tiga tahun punya bonus laaa...


3 comments:

Anonymous said...

3 tahun punya bonus??? banyak ek

hang tengok dak rini semalam macam dah nak jadi low profile walau dia dok ber DQ dapat lagu baru yg kononya tak pernah dengar.. opss

-ojij-

Anonymous said...

karangan tak kena dgn tajuk.

royce

deOughtred said...

Alaaa Jijo ni, orang cite pasal UMNO dia dok dengan AF gak. Rini tu sure ahli Puteri UMNO tu, punyalah poyo.

Royce, ekekeke... bilac cerita pasal UMNO je terus takde mood nak mengarang, terus emo... wkakakakaa

Related Posts with Thumbnails