Monday, July 21, 2008

Si Puaka ambik MC pergi interview?


Si Puaka was on Medical leave last Friday noon. Kitorang punya wild imagination - dia kelentong sambil pergi interview cari kerja lain. Tapi, dia ada tunjuk ubat yang dia dapat kat one of us. Ahh.. itu semua aksi camouflage, kan? Orang yang betul-betul sakit, ada ke nak tunjuk-tunjuk kat orang lain ubat-ubatan yang doktor bagi? Tak pun itu memang perangai Si Puaka.

Macam-macamlah teori yang kitorang kasi sehingga akhirnya Si Puaka akan resign. Macam ni teorinya...

Si Puaka ni dulu ada skandal dengan perempuan lain dan pernah kena caught dengan wife dia. Sekarang pun dia ada skandal kat office tau, tapi aku tak boleh cakap kat sini... RAHSIA! Shhhh!!!! Ok, then wife dia dah maafkan lah kesalahan dia, tapi conditional maaf laa - dia takkan ulang benda yang sama.

Bila Si Puaka dapat kerja di company ni, antara syarat yang dia kena ikut ialah kena pindah ke JB. So, Si Puaka pun cakaplah kepada wife dia tentang kerja ni dan kebarangkalian yang dia kena pindah ke JB. Then, wife dia kata "NO! The kids are all in schools, at least wait until the school term ends hujung tahun ni..." Si Puaka pulak kata kat wife dia, "I can move to JB on my own first and I'll come back to KL on weekends, like others do..." which Si Puaka's wife rejected oleh kerana kisah-kisah silam Si Puaka ni yang scandalous.

Tapi Si Puaka dapat meyakinkan wife dia bahawa dia tak kena pindah JB. Again, wife dia bagi condition "unless you'll be in KL until the end of the year, you'll not except the job offer (kerja sekarang ni lah)"

Dan itulah yang diwar-warkan oleh Si Puaka kepada semua orang kat office ni yang dia tak kena pindah ke JB. Last week, keluar surat dari HR yang Si Puaka kena pindah JB. Dia frust betul, siap dia salahkan HR dan CFO sebab keluarkan surat last minute. Sedangkan kepada orang lain, surat tu hanya formality sebab memang dah agak kena pindah JB.

Bila Si Puaka dapat surat tu, dia kena cakaplah kat wife dia kan yang dia kena pindah JB. So, given the condition earlier, wife dia bengang laa dan wife dia insist lah Si Puaka to resign.

So, itulah imaginasi kitorang yang Si Puaka akan resign. Ngeh ngeh ngeh...


2 comments:

Anonymous said...

nak tahu gak dia ada scandal ngan sape ek kat office????

Kujie said...

wahhh...best juga baca gossip² skendel kat opis ni..maklum le..kakjie surirumah..nk berskendel nk bergossip dgn sapa..

alih2 kt YM..isshh..busan!

Related Posts with Thumbnails