Wednesday, November 21, 2007

Kenapa Siti pilih Lelaki A?

(background song: Julio Iglesias' To All the Girls I've Loved Before)

To all the girls I've loved before friends, readers of my blog,

I've not much to blog these days, partly because of Oregon Ducks failure to sustain the pace to play in the championship match come New Year day. Call it the year of #2 upset (with 5 #2 teams lost this year), the best Ducks could hope for with two games remaining is Rose Bowl.

And not much happened to me these days, too. Primetime news is no longer a must-watch thing for me. I'd even trade snooker on ESPN than watching the propaganda-filled primetime news. Oh did I mentioned that I terminated movie channels on Astro (which now shows old and boring movies when I could get them free from internet) and save RM34 per month?

Just to let everyone knows that I'm still alive.

And here's a jokes for you, this was told during one event that I helped organize and before Siti Nurhaliza got married to Datuk Seri KJ (It's Khalid Jiwa not KJ nak termuntah kalau Khairy Jamaludin dapat Datuk Seri)...

"Ada dua orang lelaki hensem, berkumis, ganteng yang meminati Siti Nurhaliza. Dan Siti pun berdepan dengan dilema untuk memilih yang mana satu idaman kalbu... lelaki A ni bukanlah seorang yang romantis, tak pandai bermadah pujangga. Kalau berkomunikasi dengan Siti pun hanya melalui sms dan hanya menggunakan bhs sms yg semuanya diringkas-ringkaskan, cth: Hi, pkbr? Dh mkn? I br nk g lnch dgn kwn2. Ctch up ltr, k!

Manakala lelaki B pula seorang yang amat romantis, pandai menggunakan madah pujangga, bahasa mengayat yang memikat kalbu dan bisa membuatkan perempuan cair. Lelaki B ni pun selalu menulis surat-surat cinta kepada Siti dengan bahasa-bahasa yang men'cair'kan.., cth: ke hadapan adinda Siti ku yang manis jelita yang sentiasa di ingatan kekanda, bla bla bla.. Siti, selalu cair dan tersenyum sendiri bila membaca warkah-warkah yang dikirim Lelaki B.

Persoalannya, walaupun sifat keromantisan Lelaki B selalu menambat hati Siti, kenapakah Siti memilih Lelaki A?"

Sila kemukan jawapan anda dalam ruang comments.
Takde hadiah laa, tapi kalau aku ada jumpa pemenang nya, aku belanja lah makan...
Jawapannya akan diumum 10 hari dari sekarang...



6 comments:

K i a H R o N g G e n G said...

saya membangkang penulis membuang komen saya sebentar tadi.

K i a H R o N g G e n G said...

Kenape A? errmmm, pada pendapat saya siti memilih kerana:

1.Lelaki yg simple senang nak deal with.

2.Lelaki yg simple tidak meluahkan sesgt isi hati nye,lebih menyangi siti.

3.Takat lam surat romantic belum tentu lagi real life nye romantic.

4.eehh apa pasal plak seolah-olah saya yg jadi siti nie ...wakahakahkah

Note: Siti solat istiqorah dan petunjuknya A,she choose A.WalAllahhuaqlam.Wassalam.

Anonymous said...

lagu siti:

"..cintaku bukan di atas kertas... cintaku getaran (vibrate?)yang sama... bla..bla.. bla "

camne bro?
blanje aku?

-yg pernah tumpang rumah ko....

deOughtred said...

wahahahaha...
betul tu betul tu...
tapi since kau perrnah tumpang rumah aku, mesti aku pernah tanya soalan ni kat kau...
disquo, disquo... wahahahah

sila hantar nama penuh dan no kad pengenalan ke email atau no telefon aku...

hahahaha..

Anonymous said...

iniii tidak adil!!!! lom seploh hari!!!muahahahaha


arc

Elf said...

Laaa..aku baru nak jawap macam encik enonimus yang duduk umah ko kejap tu jawap.

Mana aci ini machiemmm...

Related Posts with Thumbnails