Wednesday, June 24, 2009

Sesomething not to worry anymore


Setelah almost 2 weeks aku buat heart scan hari tu, kan? Boleh kata selang tiga hari sekali laa aku call doktor aku nak dapatkan result. Nak tunggu appointment aku 29 June lambat lagi so doktor kata dia call aku je lah. Tapi dari sehari ke sehari doktor tak call-call aku. Naik malu pulak aku dok call Nurse Emma tu follow up. Tak macam waktu lepas first medical test hari tu, bukan main laju je doktor call aku suruh datang jumpa dia. So, aku rasa macam takde benda yang nak dirisaukan laa since doktor tak beria-ia pun call aku.

Pagi tadi, aku buat mulut basi aku call je laa Nurse Emma tu. Emma cakap kat aku, since doktor macam tak heran nak call aku, dia cakap je lah result heart scan aku hari tu. So, Nurse Emma cakap, "bla bla bla artery, bla bla bla blockage, bla bla bla calcium, bla bla bla..." Aku nak salin pun tak sempat. Last-last aku tanya si Nurse Emma tu, "So, ok ke tak ok?"

Dia jawab balik "Ok, normal dan takde apa nak diworrykan." Tapi, kena bebel jugaklah sekejap dengan Nurse Emma, "makan kena jaga, rokok tu berhenti lah, exercise, bla bla bla, bla bla bla, bla bla bla (fade till black macam lagu Metallica)..." Getus hati aku (perghh pakai ayat getus), "mengalahkan doktor je si Emma ni menasihatkan aku." Ekekeke...

So, kesimpulannya jantung aku takde blockage mana-mana, semua normal. Cuma aku kena amik scanned film dan report tu je this Friday since aku ada kat KL time tu.

Dan... since jantung aku ok dan normal, ada ke sesiapa nak share-share? Ekekeke...


4 comments:

edrina said...

alhamdulillah tak der apa2 ek..

sity29 said...

share jantung ko ke???

Anonymous said...

alhamdulillahhh....jom ngeteh!!!

arc

Anonymous said...

ha good, esok balik s.a kan. jom mengopi... ekekekekek

-ojij chan-

Related Posts with Thumbnails