Thursday, June 18, 2009

Sekor seekor sekorer


Hari ni wa rasa macam tak best je. Sebab pagi-pagi bangun, time wa gosok baju kerja housemate wa kata dia dah email bos dia indication that he's resigning. Hmmm... memang dah muktamad lah tu, takde talian hayat lagi dah. Last hope of him staying cuma meeting dia dengan bos dia je petang ni. Anyway, takpelah dia resign pun for better offer dan balik semula ke KL. Good for the family, kan Ed? Heheheh...

Yang aku tertekan ni sebab nak cari rumah/apartment sewa lain ni. The rental now is too expensive untuk aku seorang. Dan untuk cari housemate lain, aku tak rasa ada yang berminat sebab tempat aku tinggal sekarang ni kat Permas Jaya, jauh untuk orang Johor walaupun just 30 minit je dari ofis. So, weekend ni bermula lah episod memburu rindu rumah untuk disewa Ogos nanti.

-------------------

Ok, semalam aku practice bowling dengan team perempuan department aku. Boleh laa... lepas lebih setahun tak main bowling, since menang gold medal Khazanah Carnival last year. Biasalah orang Malaysia ni kalau dah jadi juara, dah tak payah training banyak-banyak lagi. Cukup laa dengan pujian, tanah, datukship, bini/awek artis... ekekekeke...

Sepatutnya semalam tu training sekali dengan selection untuk team aku for inter-department. Since departments kat company aku ni kecik-kecik, kitorang combined kan departments. Team aku ni - Grey team. Pastu takde respons untuk training semalam. So, by virtue of being a gold medalist from last year tournament, aku pun automatically selected laa. Diorang tak tau yang nak cucuk jari mana dalam lubang tu pun aku dah lupa. Ha ha haa...

Anyway, malam ni is the tournament. It's a team event, 4 to a team. Ada jugak individual prizes macam high game score and high series score. We'll play over 3 games, kalau tak silap aku. Aku tak tau macam mana performance aku malam ni nanti. Kalau ikut performance aku dalam Bowling Buddies kat facebook, high score aku 288. Ada siapa berani challenge aku? Ha ha haa...

Wish me luck.

Oh ye, sesiapa berani nak predict average score per game aku malam ni? Siapa yang teka tepat atau yang paling hampir tepat, aku belanja kopi mahal nanti balik KL. Tapi bukanlah kopi luwak yang keluar dari bontot tupai tu. Kopi stabak ke kofibin ke... haa sila teka. Rulesnya ikut cerita "The Price Is Right" - winning prediction is the one lower and closest to the actual score. Korang boleh teka banyak-banyak tapi tekaan pertama korang je yang aku amik kira.

Alright?!
Adios...

(p/s: Kalau nak live update score aku malam ni, follow me on twitter)


5 comments:

Anonymous said...

234 , muktamad, ekekeke


-ojij-

edrina said...

ehehehe.. suka2..

tapi sian kat kau kan deo...

Anonymous said...

deooooooooo

aku nak teka lain, hat ataih tu mula2 aku baca macam score hang paling tinggi, rupe2nya purata ek,, kalau mcm tu aku teka lain

178 average... (3 games ek)

ni betul2 muktamad,ekekeke
-ojij-

deOughtred said...

Jijo ni ingat aku terrer sangat ke main bowling ni? ekekekek...

sity29 said...

aku nak gak teka 108 .. Saya kunci lirik iniiiiiiii!

Related Posts with Thumbnails