Thursday, December 07, 2006

Piece From YK: Roti Bakar Bandung

You'll never want to miss roti bakar or some people call it roti bandung, if you visit Jakarta or Yogya or Bandung or Surabaya or Malang. It's the most famous supper dish around.

There are few flavors, I could only remember cheese, chocolate and vanilla. And it has peanuts inside, just like our 'apam balik' but with flavor.

Excerpt from one article...
"Di Yogyakarta roti bakar biasanya disajikan dengan wedang jahe, susu jahe, atau kopi jahe. Bagi yang menyukai minuman hangat, masih bisa menyantap roti bakar sambil minum teh manis hangat, jeruk panas, atau susu cokelat hangat. Bagi yang gemar minum dingin, roti bakar juga enak dimakan sambil minum es teh lemon, es kapucino, dan aneka jus, maupun teh dingin dalam kemasan" *note = jahe is ginger, I dont know what is wedang.. :-(

"Roti bakar memang paling cocok dimakan malam hari. Biasanya roti bakar dicari orang yang masih merasa lapar pada malam hari, namun tidak ingin terlalu menjadi kenyang."

It's just delicious, and most importantly not too heavy for a supper, unlike Malaysian's favorite roti canai...

==
Memang paling cocok dimakan malam hari sebelum mencocok. Because it's not too heavy, you can just continue whatever activity you want to do at night. ;-)

5 comments:

sity29 said...

eiii mana nya kuih gue?

deOughtred said...

kuih apa nye sity? kalau setakat kek lapis, cosway punya pun enak dong!! kalau karipap, kat ofis tu kan banyak, pantang ada meeting je pasti ada karipap...

sity29 said...

ole ole laa dari bandung :P
weii dah tgk muka kitorg dressed up in futuristic costume

Anonymous said...

Wedang tu bahasa Jowo = air minuman. Waduh pak.

deOughtred said...

thanks anonymous... i've even asked my indonesian friend and he dont have any clue what wedang is... well, he's an indonesian-born holding an australian citizenship. I guess I asked the wrong guy.. ;-)

Related Posts with Thumbnails