Friday, July 03, 2009

Tentang balik SA


Aku rasa memang nekad laa aku nak start cari kerja kat Klang Valley semula. Hari ni, aku dah seriously browse jobstreet dan aku ada buat 3 online applications. Dan CV aku sekarang ni ada with two companies, through my headhunters. It's official! I'm actively looking for employment in Klang Valley, preferably Shah Alam.

Hopefully by the time tenancy agreement apartment aku kat JB ni expire, aku pun dah boleh balik SA. So, tinggal dua bulan je ni before my tenancy agreement expires ni. Kalau by mid next month takde news apa-apa pasal kerja, then aku kena cari tempat baru nak tinggal kat JB. So, kena work hard, pray hard, apply semua law of attractions semua tu lah.

Tadi, aku ada problem sikit pasal tiket konsert Search. Asalnya, venue konsert 1 Ogos ni kat Std Bukit Jalil. So, aku dah beli 4x tiket RM58 yang standing atas padang. Yang mahal sikit ada jugak, tapi duduk. So tak best lah kan. About two weeks ago, they changed the venue to Bukit Kiara. Baru tadi aku dapat masuk website ticketing tu.

Bila dah tukar venue ni, kat Bukit Kiara tu mana ada tempat duduk kan? So, yang tiket RM58 tu dah jadi terkebelakang, belakang tiket yang RM88. So, dah tak syok laa kan aku nak tengok konsert dari belakang ni. Aku pun call ticketing agent tu, aku tanya dia macam mana kalau aku nak upgrade?

Dia kata, tak boleh upgrade. Instead, aku kena beli tiket lain dan request for refund untuk tiket yang aku dah beli yang RM58 tu. Dan aku tanya dia lama tak dia nak refund? Dia kata dia tak sure, dia ambik particulars aku, then dia akan forwardkan ke admin diorang.

Aku tanya, bila diorang akan contact aku or aku patut contact diorang semula. She said, after a week or two weeks from now. Gila lama.. rupanya diorang pun tengah busy nak proses refund tickets Sabah dan Sarawak yang kena cancel last month tu. So, it left me undecided whether to buy another 4pcs of RM88 tickets and hope to get the 4psc RM58 tickets refunded or just stick with RM58 but watch the concert from the back of crowds?! Adehhh...

Then, minah tu called aku semula. Dia kata actually aku boleh datang office diorang untuk refund tiket tu. Masalahnya, ofis diorang tak bukak on Saturday. So, kalau dah aku kerja kat JB ni, bila lah masanya pulak aku nak pergi ofis diorang on weekdays tu kan?

So, selain daripada takde Subway, Chillis, Carl's Jr dan nasi kandar yang sedap, nak refund tiket konsert pun susah tau kat JB ni. Damn it!


4 comments:

Anonymous said...

Ko tak nak suruh aku tolong ke? tadi aku gi bayar bil tepon kat menara celcom tu ada booth jual tiket Search tu

-ojij-

edrina said...

deo, the secret tu.. leh tak copy ker laptop hubby? hihi

whoaa, mello said...

I LOVE Subway! =D Oh and your header rocks.

Noreen said...

tu lah, JB mmg bosan, mcm2 takda. bila wiken lagi bosan. kalau ada peluang keja balik kat Klang valley, u better go back there.

Related Posts with Thumbnails