Saturday, November 15, 2008

Dada melantunlantun - Not OK


Office aku kat JB empat tingkat termasuk Ground Floor. Takde lif. Budak-budak Projects di tingkat atas sekali. Kesian berkali-kali! Alasannya, diorang should not be in office, they should be at the site most of the time.

Bawah sekali, lebih kurang lounge and showroom laa. CEO di tingkat dua. Errr... bukan orang besar-besar ni suka duk tingkat yang tinggi-tinggi ke, penthouse ke. Oh lupa, office aku takde lif. Aku, di tingkat tiga. Balance laa.. Tapi aku lebih banyak turun dari naik. Bila dah turun, tak naik-naik. Heh!

Baru-baru ni, waktu aku turun tangga sambil berlompat-lompat anak. Terasa dada aku melantun-lantun. Aku lekap/pekop dada aku dengan tangan, dapat aku rasa lantunannya. Adehhh... lemak perut dan naik ke dada. Sesuatu perlu dilakukan sebelum lemak di dada naik ke pipi. Botox?!

Housemate aku dari dua minggu lepas asyik tanya aku bila nak sign up for membership kat Club Hatch? Club Hatch is just one block away dari ofis aku. Aku cantas caras housemate aku, "gym kat rumah yang free tu pun tak terpergi..." Aku bukan marahhhh, nasihaatttttt....

Dengan dada aku dah melantunlantun dan gym kat rumah yang free tu pun aku tak terpergi, aku tekad weekend ni nak mula berkecimpung dengan exercise semula.

Walaupun housemate aku balik KL weekend ni seperti biasa (dia ada membership club kat KL kot, tak pun exercise tekan tubi dgn bangkit tubi je kat rumah... heheheh), seawal jam 8am aku dah siap turun ke bawah. Kunci pulak pintu gym. Bila ditanya tokey kedai runcit kat situ, katanya kena amik kunci kat management office.

Aku ke management office, jam 9am baru bukak. Apa barang, matahari dah rembang baru nak exercise. Nasib aku tak naik semula tidur je. Nasiblah masih tertanam dalam jiwa aku moto "Majulah Sukan Untuk Negara".

Visi: Dada padat, tak melantunlantun in one month time. Aku kasi korang cubit/picit kalau nak tengok improvement nya nanti.


5 comments:

Kujie said...

adoii...ada sesi cubit cubitan....

Anonymous said...

Senin ME gi JB, singgah Danga Bay..... pastu rasa mcm lalu kat opis Deo...Lunch kat JB Food Catering Taman Merdeka...Buffet murah sesangat!...RM 12.90 with ample of food!...ME harap2 jumpa Deo lunch kat situ...nan ado plak.....

ME

DeLinn said...

cop jadi QS, tukang picit ahahahah

Anonymous said...

lu kena kawin la bro...balik umah ada orang urut dada...

Anonymous said...

erkkk aku pun nak picit!!!! (sambil angkat tangan)

(errkk nak kena mintak izin LB kah??)

arc

Related Posts with Thumbnails