Friday, September 24, 2010

The Joe's story - 240910


Joe baru called kejap tadi, after a missed call earlier. Time aku tak bawak phone, time tu laa ada call masuk, kan? Hai... kalau lah handphone ni pakai chip boleh lekat kat pusat je kan senang.

Ok back to Joe's call, aku tulis point form je lah ye....

1. Joe confirmed akan balik ke Malaysia minggu depan, minggu depan ye tuan-tuan dan puan-puan.
2. Tarikh sebenar tidak diberitahu, even to Joe atas sebab-sebab keselamatan.
3. Flight mungkin dari Newark.
4. Kerajaan Amarika yang akan biaya segala perbelanjaan pulang.
5. Joe akan di-escort oleh 2 orang Imigresen US (tak silap aku) sampai lah ke sini.
6. Akan ada hand over to Malaysian Immigration.

Aku tanya dia, apa plan dia bila sampai? Ke mana destinasi dia? Dia jawab, dia nak balik kampung. Aku tanya ada sesiapa ambik dia kat airport ke, dia kata takde sebab:
1. Dia nak makan
2. Dia nak gi Nilai ke Salak Tinggi ke
3. Dia nak lepak kat airport
4. Tak pun kat masjid
5. Dia nak gunting rambut, nak beli kain pelikat, beli pakaian.
so, leceh lah kalau parents/relative ambik dia kat airport dan drive dia terus balik kampung.

Aku tanya, nak aku amik atau drive him around ke? Dia kata, tak payah lah...

Pastu aku tanya, macam mana raya? Dia kata ok. Ada solat raya, jamuan raya. Dan dia kata, ni raya yang paling meriah sejak tinggal di US (if I hear it correctly). Dan dia dah khatam Quran 4 kali dah. Ingat tak dulu after the first time, dia macam slow skit, tapi bulan puasa hari tu laju je dia baca Quran katanya. And he sounds like he'll miss the time he had in the detention center.

Aku cakap jugak, geng Rebanamaya ada buat Pot Luck Raya esok kat rumah Arc, dia kirim salam kat semua (aku assume semua peminat-peminat dia lah).

Lastly aku kata, kalau dia perlukan apa-apa yang aku boleh tolong, call lah aku. Dia cakap ok.

Tu je.


11 comments:

Lisa Toh said...

Glad he's fine and coming home :-)

Anonymous said...

Mudah-mudahan segala urusan dipermudahkan dan selamat sampai ke Malaysia..

Doa dan harapan kami semua .....


Semoga Dendam Perantau 'muncul kembali...'


az

~ n0ra ~ said...

Take care Joe... AKu doakan ko sentiasa dirahmati dan diberkati Ilahi. Welcome home!!!

~ n0ra ~ said...

Take care Joe... AKu doakan ko sentiasa dirahmati dan diberkati Ilahi. Welcome home!!!

Anne said...

Alhamdulillah...
Joe, semoga semuanya selamat.

Anonymous said...

glad he's back.. hope to hear from him soon

mofaaz said...

alhamdulillah akhirnya balik joe ke Malaysia...hopefully akan dengar berita daripada joe dlm masa terdekat

Mario said...

selamat pulang ye joe...

Anonymous said...

Alhamdulillah .. akhirnya balik gak Joe. Sori tak dpt join the raya gath thn ni. Utk Joe, we really glad that u r at home at last. Jgn plak dok menyepikan diri jek sudah ye ..

MM

~ n0ra ~ said...

Baru lepas blog Joe. Sudah sampai ke bumi Malaysia yer... Take care you. Kami semau rindukan kamu ;)

Anonymous said...

to all

is there any possibility that joe can be arrested by malaysian authorities once he landed in malaysia because he's violated another country immigration law

-just a curious thought-

Related Posts with Thumbnails